Pedagogisk planering av webbinarier - Nätkurs

Starttid: 2022-05-01 06:00
Sluttid: 2023-06-30 23:59
Anmälningen öppnas: 2022-05-01 06:00
Anmälningen stängs: 2023-06-30 23:59
Ämne: Bibliotek, Undervisning
Format: Nätkurs
Landskap: Hela Finland
Arrangör: Svenska enheten

Innehåll                                         

Under det senaste året blev många vana att både delta i och själv ordna webbinarier. Även om det tekniskt är lätt att ordna webbinarier så kvarstår många pedagogiska utmaningar. Hur får du till ett strukturerat och välplanerat webbinarium som bjuder in till diskussion, samarbete och delaktighet?

En nyckelfaktor för att lyckas är att pedagogiskt och systematiskt planera genomförandet. I denna webbkurs kommer du att få konkreta tips och vägledning i det viktiga pedagogiska planeringsarbetet som bör föregå varje webbinarium. Efter nätkursen har du inblick i hur du planerar och bäddar för pedagogiska webbinarier.

Då du anmäler dig till kursen får du länken till nätkursen per e-post. Du behöver inte logga in för att avlägga kursen, utan du kan välja Hoppa över steget och starta anonymt, nere på inloggningssidan. Vill du skapa ett användarkonto kan du göra det under länken Bli medlem. Med ett användarkonto kan du logga in och fortsätta kursen på en annan enhet, vilket du inte kan som anonym. Du kan avlägga kursen så många gånger du vill och i den ordning du önskar  


Mål

  • Formulering av tydliga mål och syften  
  • Innehållsplanering för målgruppen 
  • Pedagogiskt genomförande för delaktighet  
  • (Sekvens- och detaljplanering)
  • Dela erfarenheter kring genomförande av webbinarier
  • Förstå betydelsen av planering och struktur i webbinarier

 

Målgrupp:
Lärare, vägledare och studiehandledare, bibliotekspersonal, elevhälsopersonal, administrativ personal, ledande tjänstemän. Tidigare erfarenhet av webbinarier är till fördel.

Stadium/Verksamhetsform
Bibliotek, Gymnasieutbildning, Yrkesutbildning, Universitet, högskolor och yrkeshögskolor, Fria bildningen, Grundläggande konstundervisning, Förvaltning 


Kostnader: Fortbildningen är avgiftsfri. 

 


Kontakt

Om programmet
IKT-pedagog Fredrik Åman, [email protected], tfn 0295 018 619

Om anmälan och annullering
planerare Jirka Sabel, [email protected], tfn 0295 018 764