Kirjastot ja demokratia -luentosarja: Kansalaisvaikuttaminen

Starttid: 2021-11-25 12:00
Sluttid: 2021-11-25 14:00
Anmälningen öppnas: 2021-08-09 00:00
Anmälningen stängs: 2021-11-22 00:00
Ämne: Bibliotek
Format: Webbinarium
Landskap: Hela Finland
Arrangör: Regionförvaltningsverket i Södra Finland, Itä-Suomen aluehalllintovirasto, Regionförvaltningsverket i Lappland, Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland , Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland, Regionförvaltningsverket i Norra Finland

Millainen on kansalaisvaikuttamisen nykytila Suomessa ja miten kansalaisvaikuttamisen mahdollisuuksia edistetään? Millaisia menetelmiä kansalaisvaikuttamiseen on?

Aluehallintoviraston kirjastotoimi järjestää syksyllä 2021 demokratia-avustuksen tukena viisiosaisen Kirjastot ja demokratia -luentosarjan. Demokratia on kriittinen osa suomalaista yhteiskuntaa ja kirjastoilla on merkittävä rooli demokratian edistämistyössä niin monilukutaitokasvattajana, tiedon tarjoajana kuin myös kaikille avoimena ja puolueettomana tilana.

Luentosarjassa demokratiaa lähestytään yleisestä yksityiseen – aluksi määritellään mitä demokratialla tarkoitetaan ja tarkastellaan sen toteutumista niin Suomessa kuin nykyisessä globaalissa maailmassa. Luennoilla syvennytään lisäksi median ja demokratian suhteeseen, osallistamiseen ja osallisuuteen demokratian toteutumisen näkökulmasta sekä erilaisiin osallistamismenetelmiin ja kansalaisvaikuttamisen muotoihin.

To 25.11. Kansalaisvaikuttaminen

- Kansallinen demokratiaohjelma 2025 - miten ja miksi kansalaisvaikuttamista on pyritty kehittämään? Millaisia tavoitteita kansalaisvaikuttamisen kehittämisellä on? Oikeusministeriön demokratia- ja julkisoikeusosaston päällikkö Niklas Wilhelmsson.

-Kansalaisvaikuttamisen menetelmät. Yhteisöpedagogi Laura Hokkanen, XAMK.

Luentokerran jälkeen Libopissa julkaistaan luennon aiheeseen liittyvä koulutuskokonaisuus ja oppimistehtäviä syksyn 2021 aikana. Myös luentotallenteet tallennetaan Liboppiin koulutuskokonaisuuden yhteyteen.

Lisätiedot

Kirjastotoimen suunnittelija Jenna Koistinen
Lounais-Suomen aluehallintovirasto
Sähköposti: [email protected]
Puhelin: +358 29 501 6073