Ystävät liikkeelle - Liikunnan alueseminaari

Starttid: 2023-02-14 09:00
Sluttid: 2023-02-14 15:45
Anmälningen öppnas: 2022-11-09 00:00
Anmälningen stängs: 2023-01-15 23:59
Ämne: Idrott
Format: Närtillfälle
Landskap: Södra Österbotten, Mellersta Österbotten, Mellersta Finland, Birkaland, Österbotten
Ort: Tampere
Arrangör: Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland

Tapahtuman kuvaus: 

Tervetuloa liikunnalliseen seminaariin, jossa opit uutta, verkostoidut ja pääset myös itse liikkumaan. Ohjelma on suunnattu varhaiskasvattajille ja varhaiskasvatuksen liikkumisen edistämisen parissa työskenteleville sekä perusopetuksen ja toisen asteen henkilökunnalle. Tarjolla on luentoa, työpajoja, liikkumista sekä runsaasti keskustelua ja verkostoitumista.   

Maksuton seminaari sisältää ohjelman sekä aamu- ja iltapäiväkahvit. Lounas on omakustanteinen.  

Seminaari alkaa liikunnallisella tuokiolla, jonka aikana kuulette aluehallintoviraston ajankohtaisista asioita. Tämän jälkeen Panu Moilanen kertoo ajankohtaisessa puheenvuorossaan miten poikkeuksellinen maailmanpoliittinen tilanne ja uusi normaali vaikuttavat yksilöiden arkeen ja yhteiskuntaan yleisesti sekä miten fyysisellä aktiivisuudella voidaan edistää kriisinsietokykyä tässä tilanteessa. 

Päivän aikana pääset vaihtamaan ajatuksia työtehtävien - varhaiskasvatus, perusopetus ja 2. asteen oppilaitokset - mukaisissa ryhmissä.  

Lounastauolla pääset ulkoilemaan erilaisissa liikunnallisissa pisteissä samoin seminaarin lopussa olevat työpajat sisältävät liikkumista sekä vinkkejä omaan työhön. Lounas toteutetaan porrastetusti. Valitse oma lounasaikasi ilmoittautumisen yhteydessä.

Seminaariin mahtuu 120 osallistujaa. Jokaiseen työpajaan mahtuu 30 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, Keski-Suomen Liikunta ry, Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry sekä Keski-Pohjanmaan Liikunta ry.

Kohderyhmä: 

Varhaiskasvatuksen, perusopetuksen sekä 2. asteen oppilaitosten henkilöstö, hankevastaavat

Ohjelma: 

9:00 Aamukahvit

9:30 AVI:n liikunnalliset terveiset
Liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

10:00 Turvallisuus, kriisit ja resilisienssi
Lehtori Panu Moilanen, Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunta

10:45 Mitä kuulimme ja miten hyödynnämme omassa työssämme  
Aamun alustusten pohdintaa pienryhmissä

11:15 Raitista ilmaa ja ravintoa
Toimintapisteet ulkona ja lounas (omakustanteinen)

  • Toimintapisteiden järjestäjinä mm. Tevella, Suomen Golfliitto, Suomen Latu

13:00 Lasten liikunnan suurimmat haasteet ja ratkaisut
Kollegoiden kanssa keskinäistä näkemysten jakamista, omien ajatusten testaamista sekä yhdessä pohtimista ja ratkaisujen etsimistä

  • Keskustellaan työtehtävien - varhaiskasvatus, perusopetus ja 2. asteen oppilaitokset - mukaisissa ryhmissä

14:15 Iltapäiväkahvit

14:45 Työpajat

  • Valitse yksi työpaja ilmoittautumislomakkeella (kuvaukset alla)

15:45 Päivä päättyy

 

Työpajat:

1. Ryhmäytymistä pallon kanssa ja ilman!  
Työpaja sisältää ryhmädynamiikkaa edistäviä ja innostavia pelejä erilaisiin tilanteisiin. Pelit haastavat osallistujat yhteistyöhön, kisaan, kannustukseen, kehittymiseen ja ovat samanaikaisesti mukaansatempaavia ja tuottavat osallistujille paljon iloa ja hyvää mieltä. Pelit on helppo organisoida, eivätkä vaadi kalliita välineitä.  
Kohderyhmät: perusopetus ja 2. aste 
Kouluttaja: opettaja Pauliina Miettinen, joka on USA:ssa opettajakoulutuksen saanut menestynyt jalkapalloilija ja valmentaja.  


2. Kuntonyrkkeilyä taukojumppaan ja liikuntatunneille  
Hyödynnä kuntonyrkkeilyn tehokkaat liikkeet taukoliikunnassa tai rakenna harjoitteista upea liikuntatunti. Nyrkkeilyn omaiset liikkeet vahvistavat koko kehoa. Hauska ja rentouttava laji lisää myös osallistujan hyvinvointia.  
Kohderyhmät: perusopetus ja 2.aste 
Kouluttaja: kaksinkertainen olympiamitalisti Mira Potkonen, joka omaa hyvän ja pitkäaikaisen kokemuksen erilaisten kuntonyrkkeilyryhmien ohjaamisesta.  

 

3. Jokaiselle lapselle aktiivista tekemistä ja onnistumisen elämyksiä pesiksen parissa 
Pesäpallon perussuorituksiin - juoksemiseen, lyömiseen, kiinniottamiseen ja heittämiseen – perustuvat harjoitteet ovat erinomainen keino kehittää lasten motorisia perustaitoja. Työpajassa tehdään harjoitteita, pelejä ja leikkejä, jotka perustuvat oppilaiden taitotason huomioimiseen sekä loogiseen etenemiseen helpoimmasta vaikeampaan.  
Kohderyhmät: perusopetus ja 2. aste 
Kouluttajat: Juha Puhtimäki ja Antti Vihtkari. Molemmat kouluttajat ovat moninkertaisia itä-länsi-pelaajia sekä omaavat hyvän kokemuksen eri ikäisten lasten ja nuorten ohjaamisesta. 

 

4. Hyvinvointia työhön ja arkeen 
Työpaja sisältää kehon ja mielen hallintaa edistäviä joogaharjoituksia. Painopiste on balanssin löytämisessä. Saat vinkkejä voiman, liikkuvuuden ja toisaalta turhasta kontrollista irtipäästämisen harjoittamiseen. Tavoitteena myös joogaharjoituksen siirtäminen omaan arkeen.  
Kohderyhmät: varhaiskasvatus, perusopetus ja 2. aste 
Kouluttaja: Sanna Kaappola, joka on työskennellyt balettitanssijana ja joogaohjaajana ulkomailla ympäriinsä yli 10 vuoden ajan.  

 

5. Musiikkiliikunnalla kehon ja mielen hallintaa, rytmiikkaa sekä liikkumisen riemua!  
Mukaansatempaavia musiikkileikkejä, joissa vahvistuvat liikkumistaitojen lisäksi kehontuntemus sekä vuorovaikutus- ja tunnetaidot. Harjoituksia voit hyödyntää liikuntahetkissä tai -tunneilla varhaiskasvatuksesta alkuopetukseen - ja miksei isompienkin kanssa! 
Kohderyhmät: varhaiskasvatus ja perusopetus 
Kouluttaja: luokanopettaja ja tanssinopettaja (AMK) Johanna Lehtonen, jonka sydän sykkii erityisesti lastentanssille ja musiikkiliikunnan taikavoimille kasvattaa ja opettaa. 

Muut tiedot: 

Osallistuminen on maksutonta. Tilaisuutta ei tallenneta.

Paikka: Kauppi Sports Center, Kuntokatu 17, 33520 Tampere.

Vastuuhenkilöt: 

Liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm
[email protected]

Ilmoittautumisen yhteydenotot, muutokset, peruutukset: erikoissuunnittelija Aliisa Paananen 
[email protected]