Arviointikaupunki – astu sisään uuteen lukioarviointiin; 3-osainen webinaarikoulutus

Starttid: 2022-02-02 14:00
Sluttid: 2022-04-20 16:00
Anmälningen öppnas: 2021-12-08 16:00
Anmälningen stängs: 2022-01-28 16:00
Ämne: Undervisning
Format: Webbinarium
Landskap: Södra Savolax, Norra Karelen, Norra Savolax, Hela Finland
Arrangör: Itä-Suomen aluehalllintovirasto

Arviointikaupunki – astu sisään uuteen lukioarviointiin


Uuden LOPS:n tavoitteet opiskelijan yksilöllisyyden huomioimisesta opetuksessa ja arvioinnissa ovat haastavia. Viime vuosina lukiokenttä on mullistusten keskellä keskittynyt LOPS-työhön ja digitaitojen parantamiseen. Nyt LOPS-työ on tehty ansiokkaasti loppuun ja digitaidot hiottu kuntoon. Seuraavaksi on aika keskittyä digipedagogiikkaan!

Arviointikaupunki on kouluille ja kunnille rakennettu digitaalinen koulutuspalvelu, joka tarjoaa lukioopettajille tietoa ja käytännön työkaluja uuden LOPS:n tavoitteiden saavuttamiseen liittyen opiskelijan yksilöllisen oppimisen tukemiseen ja monipuoliseen arvointiin. Palvelun kaunis, interaktiivinen videosisältö kannustaa opettajaa perehtymään aiheeseen itsenäisesti innostaen myös ajankohtaiseen keskusteluun kollegoiden kesken.

Myös opettajan yksilöllisyys ja yksilöllisen kehittymisen tarpeet ovat keskeisessä osassa Arviointikaupunkia. Sisältöjen avulla opettaja oppii soveltamaan arvioinnin kehittämistyötä omiin aikatauluihinsa ja työskentely- ja oppimistapoihinsa. Tämä auttaa tukemaan myös opettajan työhyvinvointia, mikä on hyvin tärkeä elementti kestävää opettajuutta.

Koulutuksen järjestää Itä-Suomen aluehallintovirasto. Koulutus on suunniteltu yhteistyössä SnellmanEDUn kanssa.

 

Arviointikaupunki-koostuu kolmesta osasta:

1) Ajatuksia arvioinnin muutokseen -luennot

Ajatuksia arvioinnin muutokseen -luennot, jotka vievät opettajien ajatuksia arvioinnin monipuolisuuden mahdollisuuksiin. Luennolla innostetaan miettimään arviointia uudella tavalla konkreettisten arviointiesimerkkien kautta. Lisäksi luennot sisältävät ohjeistuksen ja askelmerkit digitaalisen Arviointikaupunki-alustan käytölle.yöpaja

2) Arviointikaupunki

Arviointikaupunki sijaitsee digitaalisella sisältöalustalla, josta opettajat löytävät videoiden muodossa olevia luentoja ja ohjevideoita uuden LOPS:n mukaisten arvioinnin kehittämiseen. Luentovideot pohjustavat teorian ja esimerkkien avulla käsiteltäviä arviointimenetelmiä. Ohjevideot ohjaavat yksityiskohtaisemmin arviointimenetelmän kehitystä ja toteutusta. Opettaja voi itse valita ajankohdan, jolloin hän päättää lähteä tutustumaan ja toteuttamaan alustalta löytyviä arviointimenetelmiä.


3) Toteutusstrategia

Toteutusstrategia ohjaa ja opastaa Arviointikaupungin käyttöön siten, että toteutus olisi pedagogisesti järkevä ja opettajien työssä jaksamisen huomioiva. Toteutusstrategian tavoitteena on, että Arviointikaupungista saatava hyöty ja vaikuttavuus olisi palvelun käytön aikana mahdollisimman suuri. Toteutusstrategia toimitetaan ennen palvelun aloitusta koulutuksen järjestäjälle.

Luentoaikataulu:

Ke 2.2. klo 14-16 Aloitustapaaminen ja Ajatuksia arvioinnin muutokseen -luento

Ke 16.3. klo 14-16 Mysteerit ja pakohuoneet digitaalisissa ympäristöissä -työpaja

Ke 20.4. klo 14-16 Oppimispolkuja pitkin kohti yksilöllistä lukioarviointia -työpaja

Tutustu tarkemmin koulutuksen sisältöihin ja taustoihin:

https://www.opettajariikkasalminen.com/arviointikaupunki/
 

Kohderyhmä:

Arviointikaupunki on kaikille lukioille ja lukio-opettajille rakennettu palvelu.

Koulutus on osallistujille maksuton.
 

Kouluttaja:

Riikka Salminen on kouluttaja yrityksessä Educated by Riikka sekä maantieteen, biologian ja terveystiedon lehtori Kuopion klassillisessa lukiossa.
www.opettajariikkasalminen.com

 

Vastuuhenkilö ja lisätiedon antaja:

Kari Lehtola, opetustoimen ylitarkastaja, Itä-Suomen aluehallintovirasto

puh. 040 505 0740 tai [email protected]

 

Ilmoittautumiset viimeistään 28.1.2022 klo 16 mennessä alla olevan linkin kautta. Koulutukseen otetaan 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.