Digitaaliset sisällöt ja yhteistyömalli varhaiskasvatuksen tukena

Starttid: 2021-11-17 12:30
Sluttid: 2021-11-17 15:30
Anmälningen öppnas: 2021-10-14 10:00
Anmälningen stängs: 2021-11-17 15:00
Ämne: Bibliotek, Småbarnspedagogik
Format: Webbinarium
Landskap: Hela Finland
Arrangör: Regionförvaltningsverket i Södra Finland

Koulutuksen sisältö:

Digitaaliset oppimisen sisällöt ja lastenkirjat -koulutus johdattaa sinut erilaisten varhaiskasvatuksen elävöittämiseen sopivien digitaalista sisältöjen maailmaan ja opettaa niiden löytämisen salat. Osallistavassa koulutuksessa pohdimme yhdessä, miten digitaalisia sisältöjä voi opetuksessa hyödyntää.

Koulutuksen toisessa osassa jälkeen kuulemme valtakunnallisesta yhteistyömallista kirjaston, varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen yhteistyön avuksi. Mten sitä voi hyödyntää? Mistä saa vinkkejä yhteistyön ideointiin?

Kirjaston, varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen yhteistyön avuksi valmistui syksyllä 2021 valtakunnallinen malli. Yhteistyömallin tekemisen taustalla tavoitteena on tehdä yhteistyöstä kirjaston, varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen välillä tasa-arvoista ja vaikuttavaa eri puolilla Suomea. Miksi yhteistyötä kannattaa tehdä ja millaista sen olisi hyvä olla? Mitä yhteistyömalli sisältää ja kuinka sitä voidaan hyödyntää? Entä mistä löytää vinkkejä yhteistyömuotojen ideointiin

Koulutuksen ohjelma

Klo. 12.30- 14.30 :

Millaisia ovat avoimet oppimateriaalit varhaiskasvatukselle? - Anna Lindfors, Coordinator, Project Manager, CSC - IT Center for Science Ltd

Mistä ja miten digitaalista opetuksessa hyödynnettävää sisältöä löytää? - Taru Kuhalampi, suunnittelija, kirjastoverkkopalvelut, Helsingin yliopisto.

Miten voin olla osa avointa oppimista? - Anna Lindfors

14.30-15.30:

Kirjaston, varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen yhteistyömalli.-Emilia Koski, koordinaattori, Seinäjoen kirjasto

Kohderyhmä:

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen ja kirjastotoimen henkilöstölle. 

Yhteyshenkilöt:       

* Ylitarkastaja Satu Kilpinen

* Ylitarkastaja Heli Söderqvist

* Ylitarkastaja Kristiina Kontiainen

Yhteyshenkilöt: [email protected]

TERVETULOA!