Uudet lukutaidot -kehittämisohjelma osana Lapin maakunnallisten digilinjausten päivittämistä

Starttid: 2021-11-15 09:00
Sluttid: 2021-11-15 13:00
Anmälningen öppnas: 2021-09-14 10:00
Anmälningen stängs: 2021-11-15 09:00
Ämne: Undervisning
Format: Webbinarium
Landskap: Lappland, Hela Finland
Arrangör: Regionförvaltningsverket i Lappland

Uudet lukutaidot -kehittämisohjelma osana Lapin maakunnallisten digilinjausten päivittämistä

Kansallisen Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman tavoitteena on tukea varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen piirissä olevien lasten ja nuorten koulutuksellista tasa-arvoa liittyen ohjelman painopistealueisiin: Medialukutaitoon, ohjelmointiosaamiseen sekä tieto- ja viestintäteknologisiin taitoihin.

Lapin maakunnallisen kehityshankkeen tarkoituksena on koota yhteen mahdollisimman kattava verkosto paikallisia perusopetuksen toimijoita miettimään, miten kehittämisohjelman tavoitteita voitaisiin edistää. Kaikkiaan Lapin aluehallintoviraston koolle kutsumia tilaisuuksia on tarkoitus järjestää yhteensä neljä lukuvuoden 2021–2022 aikana. Marraskuun tapaaminen jatkaa syyskuun ensimmäisen yhteisen kokoontumisen teemaa: Mitä ovat Uudet lukutaidot -osaamiskuvaukset ja miten ne käytännössä siirtyvät osaksi opetusta?

Lisätietoja kehittämisohjelmasta löydät osoitteesta https://uudetlukutaidot.fi/.

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi kansalliset digisisällöt helmikuussa 2021. Webinaarien avulla päivitämme yhdessä kuntien koulutoimen tvt-strategioita vastaamaan julkaistuja sisältöjä. Pohditaan, mitä tukea digitaalisen osaamisen ja oppimisen vahvistamiseen tarvitaan. Täytyykö kaikki tehdä kunnassa yksin vai voimmeko tehdä yhdessä?

Opetuksen järjestäjän oma tvt-strategia ei ole välttämätön vaan työpajoissa voidaan kehittää myös yhteistä uudet lukutaidot-strategiaa yhteistyössä Lapin yliopiston harjoittelukoulun kanssa.

Kunnista toivotaan mukaan 2-3 tvt-kehittämisestä vastaavaa opettajaa tai muuta henkilöstöä.

Tervetuloa!

Lisätietoja  koulutuksesta antaa:
opetustoimen ylitarkastaja Kari Torikka, [email protected]
Ilmoittautumisen yhteyshenkilö: 
suunnittelija Marketta Enbuska, [email protected]