Valituksesta valintoihin - oppiva ja systeemiälykäs kouluyhteisö hyvinvoinnin rakentajana

Starttid: 2021-11-03 09:00
Sluttid: 2021-11-03 16:00
Anmälningen öppnas: 2021-09-02 10:00
Anmälningen stängs: 2021-11-03 09:00
Ämne: Undervisning
Format: Webbinarium
Landskap: Hela Finland
Ort: Jyväskylä
Arrangör: Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland

Tapahtuman kuvaus: 

HUOM! Tilaisuus järjestetään vain etätapahtumana! Lähitilaisuus on peruttu ja ilmoittautuminen siihen estetty.

Koulun toimintakulttuuri rakentuu yhteisössä vallitsevista käytännöistä, ja se tulee näkyväksi yhteisön kaikessa toiminnassa. Kun toimintakulttuuri voi hyvin, se tukee niin yksilön kuin koko yhteisön hyvinvointia ja jaksamista. Se innostaa jatkuvaan oppimiseen, kehittymiseen ja kehittämiseen.


Johtajan tehtävänä on johtaa yhteistä oppimista ja huolehtia siitä, että jokainen pääsee kehittämään työtään ja oppimaan uutta joka päivä. On myös tärkeää olla kiinnostunut ja selvillä siitä, mikä kutakin yhteisön jäsentä innostaa ja motivoi. Tarvitsemme kouluun rakenteita, jotka ohjaavat oppimaan, sekä käytänteitä, joilla oppeja ja osaamista jaetaan. Älykäs systeemi tukee oppimista, työn merkityksellisyyttä ja toimijuutta. Kyse on niin yksilön kuin yhteisön kohdalla valinnoista, joiden avulla johtaa omaa työtään.


Tässä valmennuksessa saat työkaluja niin yksilön kuin yhteisön oppimisen kehittämiseen ja sen johtamiseen. Saat innostavia ajatuksia siitä, miten toimintaa voi muotoilla uudella tavalla yhteisen oppimisen ja hyvinvoinnin tueksi. Pääset lisäämään ymmärrystäsi omista ja yhteisösi vahvuuksista ja voimavaroista ja miten niitä voi edelleen vahvistaa. Osallistujat pääsevät muotoilemaan uusia toimintatapoja, joita lähdetään viemään arkeen testattaviksi. Koulutuspäivä koostuu teoriaosuuksista sekä ryhmätyöskentelyosioista. Tärkeää on asettua uteliaaksi oppijaksi, joka on tarvittaessa valmis haastamaan vanhoja rakenteita ja toimintatapoja.

Kouluttajaesittely


Katri Lehtovaara (FM) on pitkän uran tehnyt opettaja, apulaisrehtori, ratkaisukeskeinen valmentaja ja työnohjaaja (STory.), joka toimii nykyään opetusalan kehittäjänä, kouluttajana ja työelämän valmentajana. Katri on kouluttanut ja ohjannut opettajia, rehtoreita ja johtoryhmiä lukuisissa kouluissa ja kunnissa ympäri Suomen, auttanut kouluja kehittämään yhteisöllistä,
oppivaa toimintakulttuuria, pedagogiikkaa ja oppimisympäristöjä tukien koulujen laaja-alaisen hyvinvoinnin kehittymistä. Katrin työskentelyä ohjaa ratkaisukeskeisyys, positiivinen psykologia ja muotoilun menetelmät sekä innostuksen ja ilon tuominen niin yksilöiden kuin yhteisöjen kehittämisen ja työn tekemisen tueksi.

Tapahtuman tavoite ja kohderyhmä: 

Perus- ja toisen asteen opettajat, rehtorit ja kunnan sivistystoimi

Ohjelma: 

9.00 Tervetuloa!

9.10 Valituksesta valintoihin - oppiva ja systeemiälykäs kouluyhteisö hyvinvoinnin rakentajana

11.30-12.30 Lounas (omakustanteinen)

12.30 Kuinka hyvinvoivaa kouluyhteisöä rakennetaan ja kehitetään?

16.00 Tilaisuus päättyy

Muut tiedot:

Tilaisuutta ei tallenneta.

Tapahtuma on maksuton.

Vastuuhenkilö(t) ja järjestäjä(t): 

Ilmoittautumisen yhdyshenkilö: koulutussihteeri Pirjo Jämsén-Ahonen

Lisätietoja koulutuksesta: ICT-pedagogi Simo Marttinen

sähköposti muotoa [email protected]