Nya Rävsundsbron och Hessundsbron beviljades vattentillstånd
Regionförvaltningsverket har beviljat vattentillstånd för att bygga nya broar över Rävsund och Hessund och för rivning av gamla broar.
Regionförvaltningsverket i Södra Finland har i dag 15.2.2022 beviljat Närings-, trafik- och miljöcentralen i Egentliga Finland (NTM-centralen) vattentillstånd för förnyande av två landsvägsbroar längs Skärgårdsvägen i städerna Pargas och S:t Karins. Regionförvaltningsverket meddelar samtidigt att de gamla tillstånden för de nuvarande broarna upphör att vara i kraft. I besluten ingår ett tillstånd till förberedelser enligt vilket förberedelserna av byggnadsarbetena kan inledas innan besluten vinner laga kraft.
Enligt besluten får NTM-centralen bygga nya broar över Rävsund och Hessund och riva de nuvarande broarna när de nya broarna är klara. I samband med rivningen av den nuvarande Rävsundsbron avlägsnar NTM-centralen också brobänken genom muddring. Närings-, trafik- och miljöcentralen ska under muddringsarbetena årligen betala en fiskerihushållningsavgift på 3 000 euro med vilken man minskar olägenheterna som orsakas för fiskbeståndet. Närings-, trafik- och miljöcentralen ska också övervaka hur byggnads- och rivningsarbetena påverkar vattenkvaliteten.
Tillståndsbeslut nr 39/2022 (diarienummer ESAVI/5890/2021) och nr 40/2022 (diarienummer ESAVI/5932/2021) kan ses i Databasen över vatten- och miljötillstånd.
Mer information:
Miljööverinspektör Janita Peltonen, tfn 0295 018 766
Miljöråd Merja Antikainen, tfn 0295 016 626
[email protected]
Regionförvaltningsverket i Södra Finland
Om
Regionförvaltningsverket arbetar för att människors grundläggande fri- och rättigheter ska tillgodoses och främjar tillgången till basservice. Vi bidrar även till miljöskyddet, ett hållbart utnyttjande av miljön, den inre säkerheten samt sunda och trygga levnads- och arbetsmiljöer. Inom våra respektive regioner har vi också hand om de väglednings- och tillsynsuppgifter som finns angivna i lag och verkställer lagstiftningen. Regionförvaltningsverkets verksamhet styrs av åtta ministerier.