Uusia taitoja tulevaisuuteen: digiä, mediaa ja ohjelmointia – Koulutus kasvattajille ja opettajille

Alkaa: 23.3.2022 13:00
Päättyy: 23.3.2022 16:00
Ilmoittautuminen alkaa: 15.12.2021 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 23.3.2022 9:00
Aihe: Opetus, Varhaiskasvatus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Lappi, Koko Suomi
Järjestäjä: Lapin aluehallintovirasto

Valtakunnallisen Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten medialukutaitoja, tieto- ja viestintäteknologista osaamista sekä ohjelmoinnin osaamista varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja perusopetuksessa. Ohjelman rahoitus tulee opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja ohjelmaa koordinoivat Opetushallitus ja Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Kaikista ohjelman edistämistä taidoista on laadittu kansalliset kuvaukset: https://uudetlukutaidot.fi/. Kuvaukset löytyvät osakokonaisuuksien alta. Tällä hetkellä eri puolilla maata varhaiskasvatuksessa ja esi- ja perusopetuksessa on meneillään paikallisia kokeiluja, joissa kuvauksia viedään käytäntöön. Kokeilut ovat saaneet ministeriön rahoitusta.

Koulutuspäivän tarkoituksena on  levittää tietoa Uudet lukutaidot -ohjelmasta ja sen tarjoamasta tuesta koko varhaiskasvatuksen sekä esi- ja perusopetuksen henkilökunnalle myös niihin kuntiin, jotka eivät ole mukana kokeiluissa. Ne kunnat ja yksiköt, joissa jo toteutetaan ohjelmaa, saavat samalla tilaisuuden jakaa kokemuksiaan muille ja antaa esimerkkejä tekemisestä. Koulutus on suunnattu myös muille tahoille, joissa työskennellään lasten ja nuorten kanssa, kuten kirjastojen henkilökunnalle.

Asiantuntijat tulevat Opetushallituksesta ja Kansallisesta audiovisuaalisesta instituutista.

Päivän ohjelma:

Klo 13.00-13.40 Avauspuheenvuorot

Klo 13.40-14.05 Paikallisten hankkeiden esittelyt

Klo 14.05-14.20 Tauko

Klo 14.20-16.00 Rinnakkaiset työpajat, joissa voi tarkemmin tutustua eri ikäryhmien toimintaesimerkkeihin. Vetäjinä ohjelmaan osallistuvien kuntien hanketyöntekijät ja muut toimijat.

Tervetuloa!

Yhteyshenkilöt:
Ilmoittautumisen yhteyshenkilö: suunnittelija Marketta Enbuska, [email protected]
Lisätietoja koulutuksesta antaa: opetustoimen ylitarkastaja Satu Pieski, [email protected]