Olemme vastuullinen työnantaja

Panostamme aluehallintovirastoissa hyvän työntekijäkokemuksen vahvistamiseen. Se on tärkeä osa työnantajakuvamme edistämistä. Henkilöstömme viihtyminen, hyvinvointi ja sitoutuminen ovat meille tärkeitä asioita.  

Kehittämislinjauksemme työnantajakuvan edistämisessä 

Virastojemme yhteinen työnantajakuvan verkosto on tuottanut kehittämislinjaukset. Ne toimivat virastojemme, vastuualueidemme ja eri toimintojemme strategisena selkänojana työnantajakuvan edistämisessä vuosina 2023–2027.  

Pitkähiuksinen ihminen, joka istuu monivärisen kuution päällä. “Visio 2027, Avi on pidetty ja haluttu työnantaja. Avi houkuttelee ja pitää palveluksessaan ne alansa huiput, joille työn merkitys on tärkeää. Avi tunnetaan erinomaisena työnantajana. Potentiaalisille hakijoille on terävöitetty, minkälaista on työskennellä meillä, mitä teemme ja mitä mahdollisuuksia avi tarjoaa. Avin henkilöstöä johdetaan tavalla, joka tukee sitoutumista ja töissä viihtymistä. Hyvän työkulttuurin rakentaminen on luonteva osa avilaisten arkea.”

Kehittämislinjauksemme sisältävät tutkittuun tietoon perustuvia kehittämiskohteita, joihin aiomme aluehallintovirastoissa tarttua. Niistä osa koskee sisäistä kehittämistä, kuten kuuntelevan johtamisen ja henkilöstön vaikuttamismahdollisuuksien vahvistamista. Kehittämislinjauksemme tarjoavat myös tutkitun kuvan vahvuuksistamme. Niistä yksi liittyy aluehallintovirastolaisten vahvaan kokemukseen siitä, että teemme vastuullista työtä ihmisten arjen hyväksi.   

Mieshahmo, jolla on päällään erittäin suuri kauluspaita. Hän pitää kädessään tablettia, ja hänen ympärillään on kaksi punaista sydänkuvaketta sekä vihreä peukalo ylös -kuvake. Kuvan yläosassa lukee: “Avissa on hyvä olla töissä”, sen alapuolella on neljä otsikkoa. Jokaisen otsikon alla on myös tekstiä. Ensimmäinen otsikko ja sen teksti ovat seuraavat: “Teen merkityksellistä työtä.”, “Vaikutamme monin tavoin ihmisten ja alueiden arkeen. Yhdenvertaisuus, hyvinvointi ja turvallisuus!”. Toinen otsikko ja sen teksti ovat seuraavat: “Työni on joustavaa.”, “Voin yhdistää työn ja vapaa-ajan joustavasti. Meillä hybridityö on arkea.” Kolmas otsikko ja sen teksti ovat seuraavat: “Minulla on kivat työkaverit.”, “Työilmapiiri on meillä ystävällinen. Saan ja annan kollegiaalista tukea.” Neljäs otsikko ja sen teksti ovat seuraavat: “Voin luottaa työni jatkuvuuteen.”, “Suurimmalla osalla meistä on vakituinen virkasuhde.”

Osaamisen teemavuosi 2022 aluehallintovirastolaisten kehittymisen tukena 

Vuosi 2022 oli aluehallintovirastoissa osaamisen teemavuosi. Se liittyy kiinteästi AVI-ELY-strategian toimeenpanoon ja aluehallintovirastojen toiminnan vaikuttavuuteen yhteiskunnassa. Osaamisemme roolia korostavat tästä strategiasta nousevat toiminnalliset tavoitteemme, toimintaympäristömme nopea muuttuminen sekä asioiden ja ilmiöiden monimutkaistuminen. Näihin vastaaminen ja ennakointi edellyttävät jatkuvaa osaamisen kehittämistä ja uudistamista sekä laajaa verkottumista ja yhteistyötä.  

Teemavuotemme tavoitteet olivat: 

  • tunnistaa ja ennakoida tulevaisuuden osaamistarpeita 
  • tehdä näkyväksi aluehallintovirastolaisten monipuolinen osaaminen 
  • tukea osaamisen kehittämistä ja kehittymistä 
  • mahdollistaa ja tukea osaamisen jakamista ja yhdessä oppimista 
  • oivalluttaa ja mahdollistaa työssä onnistuminen.