Ilmoitus yksityisen eläinlääkäripalvelun tuottamisesta

Jos olet laillistettu tai väliaikaisesti oikeutettu eläinlääkäri, voit tarjota yksityisiä eläinlääkäripalveluja Suomessa. Kun eläinlääkäripalveluja tarjoaa yritys, sillä pitää olla palveluksessaan vastaavana eläinlääkärinä työskentelevä henkilö, joka täyttää edellä mainitut vaatimukset.  

Yksityisellä eläinlääkäripalvelun tuottajalla pitää olla toimintaansa sopivat toimitilat, työvälineet ja henkilökunta. Eläinlääkäripalvelujen täytyy olla eläinlääketieteellisesti asianmukaisia.

Näin ilmoitus tehdään

Tee toiminnastasi kirjallinen ilmoitus siihen aluehallintovirastoon, jonka toimialueella sinulla on toimipaikka. Jos sinulla ei ole toimipaikkaa, tee ilmoitus siihen aluehallintovirastoon, jonka toimialueella aiot pääsääntöisesti tarjota eläinlääkäripalvelua. Löydät linkin kirjaamoidemme yhteystietoihin tämän sivun lopusta.

Tee ilmoitus ennen kuin aloitat toimintasi. Tee ilmoitus myös silloin, kun muutat toimintaasi olennaisesti tai lopetat sen.

Tee ilmoitus aluehallintovirastoon lomakkeella. Täytä se kokonaisuudessaan. Ilmoituksesi pitää sisältää yhteystietojesi lisäksi tiedot 

  • palveluista
  • henkilökunnasta
  • kiinteästä toimipaikasta.

Löydät linkin lomakkeeseen tämän sivun lopusta. Lähetä lomake aluehallintoviraston kirjaamoon. 

Me merkitsemme ilmoittamasi tiedot Ruokaviraston ylläpitämään rekisteriin yksityisistä eläinlääkäripalvelun tuottajista. Me myös valvomme yksityisiä eläinlääkäripalveluja.

Lakilinkit