Suomi.fi-viestit

Otamme aluehallintovirastoissa Suomi.fi-viestit käyttöön vaiheittain. Alussa lähetämme postia Suomi.fi-viesteinä vain henkilöasiakkaille. Todisteellisia tiedoksiantoja emme lähetä palvelun kautta.  

Suomi.fi-viestit verkkopalvelun kautta voit ottaa vastaan aluehallintoviraston lähettämiä asiakirjoja, kuten päätöksiä ja tiedoksiantoja. Käytämme palvelua yksisuuntaiseen viestintään eli et voi lähettää sen kautta viestejä aluehallintovirastolle.

Alkuvaiheessa viestipalvelun kautta viestejä lähettävät seuraavat aluehallintovirastot alla mainituissa asioissa:

  • Etelä-Suomen aluehallintovirasto: sosiaali- ja terveydenhuollon kantelut, tietopalvelu – tietopyynnöt, jotka koskevat Etelä-Suomen aluehallintoviraston asiakirjoja tai valtakunnallisesti usean aluehallintoviraston asiakirjoja.
  • Itä-Suomen aluehallintovirasto: sosiaali- ja terveydenhuollon kantelut
  • Lapin aluehallintovirasto: sosiaali- ja terveydenhuollon kantelut, kuntakantelu, ympäristöterveydenhuollon kantelu, sosiaali- ja terveydenhuollon reaktiivinen valvonta
  • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: sosiaali- ja terveydenhuollon kantelut
  • Pohjois-Suomen aluehallintovirasto: sosiaali- ja terveydenhuollon kantelut

Lähetämme viestejä suoraan sinun Suomi.fi-viestien postilaatikkoosi, kun olet ottanut palvelun käyttöösi ja antanut suostumuksesi sähköiseen asiointiin. Kun Suomi.fi-viestin postilaatikkoosi on tullut viesti, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi. Vaihtoehtoisesti viesti voi tulla Postin e-kirjeenä, sillä se kuuluu myös Suomi.fi-viestipalveluun. Jos et ole antanut lupaa lähettää postia sähköisesti, palveluun lähetetyt viestit tulostetaan ja lähetetään sinulle paperipostina.

Suomi.fi-viestipalvelu on tietoturvallinen kanava sähköiseen viestinvälittämiseen.

Suomi.fi-viestien käyttö

Voit ottaa palvelun käyttöön kirjautumalla Suomi.fi-verkkopalveluun ja antamalla viranomaisille luvan sähköiseen viestintään. Voit keskeyttää sähköisten viestien vastaanottamisen, jolloin viranomaisten viestit tulevat paperipostina. Suomi.fi-viestipalvelu on ympäristöystävällinen valinta. 

Suomi.fi-verkkopalvelua ylläpitää Digi- ja väestötietovirasto.

Lue lisää Suomi.fi-viestipalvelusta.

Apua Suomi.fi-palvelujen, myös viestien, käyttöön saat Kansalaisneuvonnasta