Suomi.fi-viestit

Otamme aluehallintovirastoissa Suomi.fi-viestit käyttöön vaiheittain. Alussa lähetämme postia Suomi.fi-viesteinä vain henkilöasiakkaille. Todisteellisia tiedoksiantoja emme lähetä palvelun kautta.  

Suomi.fi-viestipalvelun kautta voit ottaa vastaan aluehallintoviraston lähettämiä asiakirjoja. Viestimme voi sisältää päätöksen, tiedoksiannon tai lisätietopyynnön. Jos tarvitsemme sinulta lisätietoja asiasi käsittelyyn, saat tarvittavat toimintaohjeet viestissä pyynnön yhteydessä. Käytämme Suomi.fi-viestipalvelua yksisuuntaiseen viestintään, eli et voi lähettää sen kautta viestejä aluehallintovirastolle.

Viestipalvelun kautta viestejä lähettävät seuraavat aluehallintovirastot alla mainituissa asioissa:

  • Etelä-Suomen aluehallintovirasto: sosiaali- ja terveydenhuollon kantelut, tietopalvelu – tietopyynnöt, jotka koskevat Etelä-Suomen aluehallintoviraston asiakirjoja tai valtakunnallisesti usean aluehallintoviraston asiakirjoja.
  • Itä-Suomen aluehallintovirasto: sosiaali- ja terveydenhuollon kantelut, sosiaali- ja terveydenhuollon reaktiivinen valvonta ja erityishuoltoa koskevat oikaisuvaatimukset
  • Lapin aluehallintovirasto: sosiaali- ja terveydenhuollon kantelut, kuntakantelu, ympäristöterveydenhuollon kantelu, sosiaali- ja terveydenhuollon reaktiivinen valvonta
  • Lounais-Suomen aluehallintovirasto: terveydenhuollon kantelut, terveydenhuollon reaktiivinen valvonta
  • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: sosiaali- ja terveydenhuollon kantelut
  • Pohjois-Suomen aluehallintovirasto: sosiaali- ja terveydenhuollon kantelut

Lähetämme viestejä suoraan sinun Suomi.fi-viestien postilaatikkoosi, kun olet ottanut palvelun käyttöösi ja antanut suostumuksesi sähköiseen asiointiin. Kun Suomi.fi-viestin postilaatikkoosi on tullut viesti, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi. Vaihtoehtoisesti viesti voi tulla Postin e-kirjeenä, sillä se kuuluu myös Suomi.fi-viestipalveluun. Jos et ole antanut lupaa lähettää postia sähköisesti, palveluun lähetetyt viestit tulostetaan ja lähetetään sinulle paperipostina.

Suomi.fi-viestipalvelu on tietoturvallinen kanava sähköiseen viestinvälittämiseen.

Suomi.fi-viestien käyttö

Voit ottaa palvelun käyttöön kirjautumalla Suomi.fi-verkkopalveluun ja antamalla viranomaisille luvan sähköiseen viestintään. Voit keskeyttää sähköisten viestien vastaanottamisen, jolloin viranomaisten viestit tulevat paperipostina. Suomi.fi-viestipalvelu on ympäristöystävällinen valinta. 

Suomi.fi-verkkopalvelua ylläpitää Digi- ja väestötietovirasto.

Lue lisää Suomi.fi-viestipalvelusta.

Apua Suomi.fi-palvelujen, myös viestien, käyttöön saat Kansalaisneuvonnasta