Matkapakettien tarjoajien valvonta

Valvomme aluehallintovirastossa, että matkapaketteja myyvät rekisteröitymisvelvolliset matkanjärjestäjät ovat rekisteröityneet ja asettaneet vakuuden toiminnalle. Matkapaketista on kyse silloin, kun matkaan kuuluu kaksi eri matkapalvelua, kuten kuljetus ja majoitus.

Jos matkapaketista otetaan ennakkomaksu, pitää matkanjärjestäjän rekisteröityä ja asettaa toiminnalle vakuus. Matkanjärjestäjä asettaa vakuuden maksukyvyttömyyden varalle. Vakuus turvaa matkustajan etukäteen tekemien maksujen palautuksen ja matkustajien paluukuljetuksen. Vakuusrekisteriä ylläpitää Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV), joka tekee päätöksen rekisteröinnistä. 

Ohjeita

Ilmoita meille, jos matkanjärjestäjä ei ole vakuusrekisterissä, vaikka toiminta sitä edellyttäisi. Selvitämme ilmoituksen perusteella, miten matkanjärjestäjä toimii ja onko se rekisteröitymisvelvollinen. Rekisteröitymisvelvollisuudesta päättää viimekädessä Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV). Kuluttajan ja matkanjärjestäjän väliseen riitaan saa ohjeita ja neuvontaa KKV:n kuluttajaneuvonnasta.

Voit tehdä ilmoituksen postitse tai sähköpostitse vapaamuotoisesti. Lähetä ilmoitus sen aluehallintoviraston kirjaamoon, jonka alueella matkanjärjestäjän kotipaikka on. Löydät linkin kirjaamoidemme yhteystietoihin alla.