Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ja kuntien edustajien alueellinen yhteistyökokous lasten ja nuorten mielenterveyden hoidon ja sosiaalihuollon mielenterveystyön työnjaon kehittämiseksi

Alkaa: 21.11.2023 12:00
Päättyy: 21.11.2023 15:30
Ilmoittautuminen alkaa: 4.9.2023 12:00
Ilmoittautuminen päättyy: 21.11.2023 15:45
Aihe: Sosiaali
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Varsinais-Suomi
Järjestäjä: Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ja kuntien edustajien syksyn 2023 alueellinen yhteistyökokous lasten ja nuorten mielenterveyden hoidon ja sosiaalihuollon mielenterveystyön työnjaon kehittämiseksi

Lounais-Suomen aluehallintovirasto järjestää alueensa hyvinvointialueille alueelliset yhteistyökokoukset lasten ja nuorten mielenterveyden hoidon ja sosiaalihuollon mielenterveystyön työnjaon kehittämiseksi. Yhteistyökokousten tavoitteena on tukea toimijoita suunnittelemaan ja toteuttamaan lasten ja nuorten mielenterveystyötä ja mielenterveyden hoitoa siten, että ne muodostavat toimivan kokonaisuuden.

Hyvinvointialueelta yhteistyökokoukseen kutsutaan osallistujiksi johdosta, omavalvonnasta, lastenpsykiatrisesta erikoissairaanhoidosta, nuorisopsykiatrisesta erikoissairaanhoidosta, lasten ja nuorten perustason mielenterveys- ja päihdepalveluista, neuvola- ja kouluterveydenhuollosta, sosiaalihuollon ennaltaehkäisevistä palveluista, perhepalveluista sekä lastensuojelupalveluista vastaavat viranhaltijat (1–2 edustajaa kultakin taholta).

Kunnista yhteistyökokoukseen kutsutaan osallistujiksi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ja sivistyspalveluiden johtavat viranhaltijat (1–2 edustajaa kustakin kunnasta).

Aluehallintovirasto pyytää yhteistyökokoukseen lyhyet puheenvuorot (10 min) sekä hyvinvointialueen että kuntien edustajilta. Tähän palataan varsinaisen kutsun yhteydessä syyskuun aikana, jonka mukana tulee myös tarkempi ohjelma.

 Yhteistyökokouksessa on esitysten lisäksi tarkoitus käydä keskustelua ryhmiin jaettuna. Pyydämme ystävällisesti Teitä vastaamaan linkistä aukeavaan Webropol-kyselyyn viimeistään lokakuun 2023 aikana. Kyselyn tuloksia tullaan hyödyntämään ryhmäkeskustelun valmistelussa. Kyselyyn toivotaan vastauksia tilaisuuteen ilmoittautuvilta, mutta linkkiä saa myös jakaa organisaatiossa muille asian parissa työskenteleville. Kyselyyn vastaaminen tapahtuu anonyymisti ja se vie aikaa muutaman minuutin.