Myötätuntokulttuurin kehittäminen työyhteisössä

Alkaa: 16.11.2023 12:30
Päättyy: 16.11.2023 15:30
Ilmoittautuminen alkaa: 7.9.2023 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 13.11.2023 15:00
Aihe: Opetus, Varhaiskasvatus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Lappi, Koko Suomi
Paikka: Rovaniemi
Järjestäjä: Lapin aluehallintovirasto

Lapin aluehallintovirasto järjestää sivistystoimen henkilöstölle täydennyskoulutuksen Myötätuntokulttuurin kehittäminen työyhteisössä. 

Koulutuksen tavoitteena on rohkaista osallistujaa kehittämään myötätuntokulttuuria työyhteisössään. Koulutuksessa esitellään (itse)myötätunnon ja myötätuntokulttuurin merkitystä hyvinvoivan työyhteisön kulmakivenä niin teoreettisesti kuin konkreettisten esimerkkien avulla.Lisäksi perehdytään, millainen merkitys yksittäisellä työntekijällä on myötätuntokulttuurin mahdollistajana sekä myötätuntoisen työyhteisön jäsenenä. Yksilötasolla itsemyötätuntoa tarkastellaan omien kokemusten kautta ja osallistujat saavat konkreettisia keinoja, miten harjoitella itsemyötätuntoa haasteiden aikana.

Koulutus innostaa kehittämään itsemyötätunnon taitoa sekä vahvistamaan työyhteisön myötätuntokulttuuria, jotka ovat avaimia työssäjaksamiseen ja menestymiseen yhteisöinä.

Koulutuksen sisältö perustuu KM, väitöskirjatutkija Linda Nurhosen tekemään myötätuntoteemaiseen tutkimukseen sekä KM, väitöskirjatutkija Katja Sirvion työelämän muutoksia koskeviin tutkimuksiin. Katja ja Linda ovat kouluttaneet myötätuntokulttuurin kehittämisestä jo useita vuosia sekä kehittäneet sisältöjä näiden kokemusten myötä. 

Linda Nurhonen ja Katja Sirviö
Linda Nurhonen ja Katja Sirviö

Kohderyhmä

Tilaisuuden kohderyhmänä on erityisesti sivistystoimen henkilöstö varhaiskasvatuksesta ja perusopetuksesta, hyvinvointialueiden oppilashuollon henkilöstö sekä kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Muut tiedot

Tilaisuus on maksuton ja sitä ei tallenneta

Lisätietoja

Outi Savolainen, [email protected], 029 5017380