Saamenkielisen varhaiskasvatuksen kehittämispäivät

Alkaa: 1.12.2023 9:00
Päättyy: 2.12.2023 15:00
Ilmoittautuminen alkaa: 11.9.2023 11:00
Ilmoittautuminen päättyy: 23.11.2023 16:00
Aihe: Varhaiskasvatus, Erasmus+, Nordplus
Tapahtumatyyppi: Lähitapahtuma
Maakunta: Lappi
Paikka: Inari
Järjestäjä: Lapin aluehallintovirasto

Lapin aluehallintovirasto järjestää yhteistyössä Saamelaiskäräjien kanssa saamenkielisen varhaiskasvatuksen seminaarin Inarissa 1.-2.12. Seminaarin aiheena on saamenkielisen varhaiskasvatuksen nykytila.

Ohjelmaa vielä rakennellaan, alustavasti perjantain ohjelma on klo 12-17 ja lauantain 9-15. Ohjelmassa tulee olemaan mm. Annika Pasasen puheenvuoro "Saamelainen varhaiskasvatus lapsen saamen kielen kehittäjänä: mahdollisuudet ja haasteet", Marikaisa Laitin puheenvuoro "Saamelaiseen tapaan saamelaisessa varhaiskasvatuksessa - saamelaisen pedagogiikan arvopohja ja toteuttaminen arjessa", opetushallituksen puheenvuoro kansainvälisyydestä, työpajatyöskentelyä, paneelikeskustelu työhyvinvoinnista ja kentän- sekä vanhempien puheenvuoroja.

Ohjelma tarkentuu syksyn mittaan.

Kohderyhmä:

Tapahtuman kohderyhmänä on koko saamelaisen varhaiskasvatuksen henkilöstö kentältä johtotasolle, sekä äidinkielisellä- että kielipesän puolella. Tapahtumaan ovat tervetulleita myös muut asiasta kiinnostuneet.

Muut tiedot: 

Tapahtuma on osallistujille maksuton. Osallistuja vastaa itse mahdollisista matka- ja majoituskustannuksista. Tapahtumaa ei streamata, eikä sitä ole mahdollista seurata etänä.

 

Lisätietoja koulutuksesta ja ilmoittautumisesta

Satu Pieski, Lapin aluehallintovirasto, satu.pieski(at)avi.fi

Niina Aikio-Siltala, Saamelaiskäräjät, niina.aikio-siltala(at)samediggi.fi