Opetustoimen valmiussuunnitelma

Alkaa: 29.8.2023 9:00
Päättyy: 29.8.2023 11:00
Ilmoittautuminen alkaa: 12.5.2023 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 26.8.2023 15:00
Aihe: Opetus, Varhaiskasvatus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Lappi, Pohjois-Pohjanmaa
Järjestäjä: Lapin aluehallintovirasto

Lapin aluehallintovirasto järjestää opetustoimen henkilöstön täydennyskoulutuksena Opetustoimen valmiussuunnitelma -koulutuksen. Koulutuksen lähtökohtana on aluehallintovirastossa valmistellut kuntien ja muiden koulutuksen järjestäjien järjestämän varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen ja toisen asteen varautumiseen tehdyt valmiussuunnitelmapohjat, jotka löytyvät seuraavan linkin takaa. Valmiussuunnitelman pohjat

Aluehallintovirastojen lakisääteisenä tehtävänä on varautumisen yhteensovittaminen alueilla. Tehtävään liittyy yhteistoiminnan järjestäminen, valmiussuunnittelun yhteensovittaminen, kuntien valmiussuunnittelun tukeminen sekä alue- ja paikallishallinnon turvallisuussuunnittelun edistäminen. Häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa aluehallintovirasto toimii opetus- ja kulttuuriministeriön aluehallintoviranomaisena. Tähän työhön sisältyy opetustoimen ja varhaiskasvatuksen asiat. Aluehallintovirasto myös kokoaa ja raportoi tarvittaessa opetustoimen ja varhaiskasvatuksen ajankohtaista tilannekuvaa opetus- ja kulttuuriministeriölle. Käytännön vastuu opetustoimen ja varhaiskasvatuksen palveluiden toimivuudesta, on kunnilla ja opetuksen järjestäjillä. Häiriö- tai poikkeustilanteissa opetusta ja varhaiskasvatusta on pyrittävä jatkamaan mahdollisimman normaalina.

Tämä koulutus on osa paikallista valmiussuunnittelua tukevaa työtä. Koulutuksessa rehtori Jari Paksuniemi esittelee konkreettisesti koulutuspalveluiden kaupunkitason valmiussuunnitelman prosessin etenemistä valmiussuunnitelman mallipohjaa  hyödyntäen.

 


Jari Paksuniemi

Tilaisuus on luonteeltaan vuorovaikutteinen ja keskustelullinen. Tavoitteena on, että osallistujat saisivat mahdollisimman konkreettisen hyödyn ja tuen oman kunnan opetustoimen valmiussuunnitteluun.

Koulutus on suunnattu Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella opetustoimen ja koulutusalan valmius- ja turvallisuussuunnittelusta vastaavalle henkilöstölle ja koulutus on osallistujille maksuton.

Tapahtumaa ei tallenneta.

Tervetuloa!


Lisätietoja koulutuksesta antaa opetustoimen ylitarkastaja Mari-Annika Hemmi, [email protected]