Uskonnonvapauteen ja katsomuksiin liittyvät kysymykset koulussa: opetus, juhlat ja tilaisuudet

Alkaa: 27.9.2023 14:00
Päättyy: 27.9.2023 16:00
Ilmoittautuminen alkaa: 4.5.2023 11:00
Ilmoittautuminen päättyy: 27.9.2023 12:00
Aihe: Opetus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Uskonnonvapauteen ja katsomuksiin liittyvät kysymykset koulussa: opetus, juhlat ja tilaisuudet

27.9.23 klo 14-16 (Teams)

Kohderyhmä: sivistystoimen toimijat, rehtorit, opettajat (perusopetus ja lukio)

Katsomuksiin liittyvät kysymykset ovat puhuttanet mediassa erityisesti formaalin kasvatuksen kontekstissa. Johtuen aihepiirin saamasta julkisuudesta, monet viranhaltijat ovat erityisen varovaisia, kun tullaan katsomuksia, kuten uskontoja koskeviin kysymyksiin koulussa. Kysymyksen asettelu näyttäytyy myös erilaisena eri puolilla Suomea.

Eri laillisuusvalvojat ovat ottaneet kantaa katsomuksiin, kuten uskontoihin koulun kontekstissa, ja näihin pohjaten Opetushallitus on päivittänyt ohjeistustaan koskien uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetuksen järjestämistä sekä yhteisistä juhlista ja uskonnollisista tilaisuuksista perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa.

Webinaarissa perehdytään Opetushallituksen ohjeisiin koskien katsomusopetuksen järjestämistä, yhteisiä juhlia ja uskonnollisiin tilaisuuksia käytännöllisten esimerkkien avulla. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä Opetushallituksen asiantuntijoille.

Koulutus on suunnattu koulutuksen järjestäjille, viranomaisille, rehtoreille, perusopetuksen ja lukion opettajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Koulutuksen vetäjinä toimivat STEP-koulutuksen kouluttajat ja asiantuntijoina Opetushallituksen katsomusopetuksesta vastaavat opetusneuvokset. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Etelä-Suomen Aluehallintoviraston kanssa.

Vastaava koulutus järjestetään 5.10.23 klo 15-17 (erillinen ilmoittautuminen)

Koulutus on maksuton.

Lisätietoja: Ann-Christin Mitts, [email protected]