2. Kielellinen ja kulttuurinen moninaisuus: Valta, toiseus ja representaatiot

Alkaa: 15.11.2022 13:00
Päättyy: 15.11.2022 16:00
Ilmoittautuminen alkaa: 21.7.2022 12:00
Ilmoittautuminen päättyy: 14.11.2022 15:00
Aihe: Opetus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen ja muiden yhteistyötahojen kanssa järjestämään tilaisuuteen

2. Kielellinen ja kulttuurinen moninaisuus: Valta, toiseus ja representaatiot

Tiistai 15.11.2022 klo 13–16  (TEAMS)

Koulutuksessa käsitellään mm. sitä, kuinka tärkeää on, että maahanmuuttajavähemmistöön kuuluvat pääsevät itse edustamaan itseään ja puhumaan asioistaan. Kuka muu voisi tietää vähemmistöjen kokemuksesta, kuin he itse? Toisaalta on pidettävä huolta siitä, että vähemmistöjen edustajat saavat myös tilaa olla muutakin, kuin aina vain tiettyyn vähemmistöön kuuluva. Ihminen on moninainen, eikä identiteetti rajoitu vain yhteen piirteeseen. Yksi henkilö ei voi edustaa kokonaista vähemmistöä, sillä vähemmistöryhmien sisällä on paljon erilaisuutta ja eriäviä ajatuksia.

Tasapäistäminen ei ole oikea tie aitoon representaatioon pyrittäessä. Tässä kulttuurin sisällöt ja tekijät nousevat tärkeiksi seikoiksi. Kun etniseen vähemmistöön kuuluva ihminen näkee kulttuurin tuotoksissa kaltaisiaan monenlaisina ja erilaisina toimijoina, hänen ajatuksensa omista mahdollisuuksistaan elämässä laajentuvat automaattisesti.

Koulutus on maksuton. Tilaisuuksista ei tehdä tallennetta.

Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Lisätietoja:

[email protected]

[email protected]

[email protected]