Fokus på hållbar utveckling i undervisningen - yrkesutbildningen

Alkaa: 27.9.2022 14:00
Päättyy: 27.9.2022 16:30
Ilmoittautuminen alkaa: 21.6.2022 6:00
Ilmoittautuminen päättyy: 19.9.2022 23:59
Aihe: Opetus
Tapahtumatyyppi: Striimattu lähitapahtuma
Maakunta: Koko Suomi
Paikka: Vaasa
Järjestäjä: Svenska enheten

Plats: Wasa Teater, Spegelsalen, Sandögatan 7, 65100 Vasa och via stream

 

Innehåll: 

Fortbildningens målsättning är att ge verktyg för att undersöka vad som karaktäriserar en hållbar framtid och hur vi hittar och tillämpar lösningar som korrigerar en icke-hållbar livsstil. En handlingsplan mot en hållbar framtid där världen kan utvecklas, såväl ekologiskt som socialt och ekonomiskt. Att göra något konkret för miljön skapar välmående. 

Yrkesutbildningen och examensgrunderna utvecklas aktivt i samarbete med arbetslivet. Den yngre generationen är villig att förändra sin livsstil för att rädda planeten, ser sig själva som förebilder och de som kommer att leda utvecklingen mot en mer hållbar framtid. De unga förväntar sig att framtidens arbetsplatser aktivt arbetar för hållbarhet.  

På fortbildningen undersöker vi hållbart lärande inom yrkesutbildning genom TIU-programmet Glänta. Fortbildningen görs i samarbete med Wasa Teaters forsknings- och utvecklingsprojekt, Teater i undervisningen. Alla som deltar i utbildningen får ett material om hållbarhet som kan användas i undervisningen i yrkesutbildningen. 

Fortbildningen ingår som en del i projektet ”Hållbar utveckling genom teater i undervisningen” finansierat av Konstsamfundet och koordinerat av Optima samt i det nationella Vaski-projektet för en ansvarsfull och hållbar yrkesutbildning. 

På kvällen 27.9 kl. 19.00 ger Wasa Teater en förhandsvisning av föreställningen som ingår i TIU-programmet Glänta i gymnastiksalen i Vasa Övningsskola 1–6, Kyrkoesplanaden 11–13. Även föreställningen streamas.  

14:00-14:15

Välkommen!

Carola Bryggman, överinspektör, regionförvaltningsverket och Patrik Lindgren, projektkoordinator, Optima 

14:15-16:15 Hållbart lärande – TIU programmet Glänta, Nina Dahl-Tallgren, teaterpedagog vid Wasa Teater och doktorand vid Åbo Akademi 
16:15-16:30 Sammanfattning
16:30 Avslutning

 

Målgrupp 
Personalen inom yrkesutbildningen på andra stadiet 

Stadium  
Yrkesutbildning på andra stadiet 

Anmäl dig senast: måndag 19.9.2022 via denna länk. 

Du kan delta på plats i Wasa Teater eller ta del av fortbildningen via streaming. Detsamma gäller ifall att du vill se förhandsvisningen av föreställningen. Kryssa för på vilket sätt du deltar i anmälningsblanketten. Om du deltar via streaming får du länken till fortbildningen och föreställningen senast dagen före. Fortbildningen och föreställningen bandas inte. 
 
Kostnader: Fortbildningen är avgiftsfri. Regionförvaltningsverket bjuder på kaffe innan fortbildningen inleds. Deltagarna står själva för resekostnaderna.  

 
Om programmet:  

överinspektör Carola Bryggman, [email protected], tfn 0295 018 612 

Om anmälan och annullering:  
planerare Heidi Henriksson, [email protected], tfn 0295 018 021