Voimaa varhaiskasvatukseen -koulutuskokonaisuus, osa 3/3

Alkaa: 22.9.2022 12:30
Päättyy: 22.9.2022 15:30
Ilmoittautuminen alkaa: 8.6.2022 11:00
Ilmoittautuminen päättyy: 21.9.2022 23:59
Aihe: Varhaiskasvatus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Itä-Suomen aluehalllintovirasto

Koulutuksen kuvaus: 

Koulutuskokonaisuus koostuu kolmesta erillisestä webinaarista, joihin on oma ilmoiittautuminen. Jokaisessa webinaarissa korostuu konkreettinen, käytännönläheinen näkökulma varhaiskasvatuksen opettajana toimimiseen. Voit osallistua yksittäisiin webinaareihin, mutta eniten saat koulutuksesta irti osallistumalla koko koulutuskokonaisuuteen. Koulutuskokonaisuus on järjestetty samansisältöisenä myös keväällä 2022.

Tässä kolmannessa ja toisessa (20.9.) webinaarissa aiheena on lapsiryhmien arjen tukeminen. Ensimmäisen (13.9.) webinaarin keskeisenä tavoitteena on vahvistaa varhaiskasvatuksen opettajana toimivien pedagogista osaamista ja vahvistaa opettajan roolia lapsiryhmätyöskentelyssä. 

Tässä kolmannessa webinaarissa aiheina ovat erilaiset tuen tarpeet ja niiden huomiointi lapsiryhmässä. Erityisesti webinaarissa pohditaan leikin ja leikkitaitojen, lasten vireystilan ja tarkkaavuuden tukemista yleisen tuen keinoin. Webinaarin sisältöinä ovat aistiyliherkkyyksien, vireystilan ja tarkkaavuuden huomioiminen ryhmässä, leikin merkitys ja leikkitaitojen tukeminen osana yleistä tukea sekä käytännön tuki: erilaiset opetusmenetelmät, -tavat- ja -tilat.

Kouluttajana toimii varhaiskasvatuksen opettaja/KK, varhaiskasvatuksen erityisopettaja Anna Leskinen.

Kohderyhmä: 

Koulutuskokonaisuus on suunnattu niille varhaiskasvatuksen opettajana työskenteleville, jotka kaipaavat pedagogisten tietojen ja taitojensa kartuttamista tai päivittämistä. Esimerkiksi varhaiskasvatuksen opettajille, jotka palaavat lapsiryhmään pitkän poissaolon jälkeen. Tai varhaiskasvatuksen lastenhoitajille, jotka työskentelevät varhaiskasvatuksen opettajan sijaisuuksissa ilman pedagogista koulutusta (huomaathan, että koulutus on lyhytkestoista täydennyskoulutusta, eikä se tuota kelpoisuutta).

Koulutus on osallistujille maksuton. 

Muut tiedot: 

Webinaaria ei tallenneta.

Osallistujamäärä on rajoitettu. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisesta lähetetään sähköpostiin vahvistusviesti, joka sisältää linkin webinaariin.

Vastuuhenkilöt ja järjestäjät: 

Ylitarkastaja Tanja Tiainen, p. 0295 016 497, tanja.tiainen(at)avi.fi