Uusia taitoja tulevaisuuteen: digiä, mediaa ja ohjelmointia Lounais-Suomessa

Alkaa: 9.3.2022 13:00
Päättyy: 9.3.2022 16:00
Ilmoittautuminen alkaa: 14.1.2022 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 9.3.2022 14:10
Aihe: Opetus, Varhaiskasvatus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Tapahtuman kuvaus: 

Webinaari käsittelee uusia lukutaitoja digitaalisessa ajassa. Miten uudet osaamisen kuvaukset tukevat pedagogista toimintaa? Asiantuntijapuheenvuorot ja esittelyt tarjoavat näkökulmia sekä tukea käytännön työhön ja pedagogisen toiminnan kehittämiseen.

Maksuttomaan tilaisuuteen ovat tervetulleet kaikki Lounais-Suomen alueen varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen opetus- ja kasvatustyön ammattilaiset sekä kaikki lasten ja nuorten parissa työskentelevät.

Osana Uudet lukutaidot -kehittämisohjelmaa tilaisuuden järjestää yhteistyössä Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Opetushallitus ja Lounais-Suomen aluehallintovirasto.

Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten medialukutaitoja, tieto- ja viestintäteknologista osaamista sekä ohjelmoinnin osaamista varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja perusopetuksessa. Uudet lukutaidot -kehittämisohjelma on osa opetus- ja kulttuuriministeriön laajempaa Oikeus oppia -kehittämisohjelmaa (2020–2022).

 

Ohjelma: 

13.00-14.05

  • Alkusanat
  • Uudet lukutaidot digitaalisessa ajassa. Osaamisen kuvaukset pedagogisen toiminnan tukena. Projektiasiantuntijat Sari Murtonen ja Sasu Leinonen, KAVI, sekä hankekoordinaattori Päivi Leppänen, Opetushallitus.  
  • Professori Marjaana Veermans, Turun yliopisto: opettajankoulutuksen näkökulma (otsikko tarkentuu)

14.05-14.15

  • Tauko

14.15-15.55

  • Rinnakkaiset työpajat
  • Osallistujat valitsevat eri opetusasteille suunnatuista työpajoista itselleen työpajan sopivan
  • Työpajat:
Varhaiskasvatus ja esiopetus Vuosiluokat 1-6 Vuosiluokat 7-9

14.15
Yliopistonlehtori Sara Sintonen, Helsingin yliopisto : Uudet lukutaidot osana laadukasta pedagogista toimintaa varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa  

14.45
Digiagentti Katja Kiurujoki, päiväkodinjohtaja Kaisa Rounas, Rusko:  Animaatiotyöskentely ja kuvaaminen osana laaja-alaista oppimista

15.10
Varhaiskasvatuksen opettaja Emmi Klemettinen ja digitutor Jenna Latvala, Raisio: Blue Botit ja ohjelmointiosaaminen osana Raision varhaiskasvatuksen TVT-polkua.

15.35
Varhaiskasvatuksen digitutor Elina Helin, Lieto: Varhaiskasvatuksen digipolku Liedossa.

14.15
Digiopettajat Mariel Eerola-Leino ja Jenni Valanne, Rauma:  Google-ympäristön käyttö osaamisen kuvausten mukaan - esimerkkejä Raumalla toteutettavista tehtävistä

14.45
Digiasiantuntija Anssi Leppänen, Salo, sekä Koulutoimen ICT-koordinaattori Janne Korsimo, Rusko: Osaamismerkistöt koulutyössä
 
15.15
Luokanopettaja Saku Holmqvist: iPad opetuksessa- vinkkejä luokkahuonetyöskentelyyn

14.15
Kirjastonhoitaja Jussi Nevalainen, Helsingin kaupunginkirjasto: Minecraft-pajat ja VR Jakomäen kirjastossa

14.45
Toimitusjohtaja Maria Leivo, Tiedekoulu: Ohjelmoinnin integroiminen yläkoulun oppiaineisiin    
 
15.15
Projektipäällikkö Ella Airola, KAVI: Mediataitokoulun tehtäväpaketteja yläkouluun: mediaseksinlukutaitoa –opas sekä Hullu, hullumpi, yläaste -oppimistehtävät.

16.00 - Päivä päättyy

 

Vastuuhenkilö(t) ja järjestäjä(t): 

Riku Santala

Sähköpostiosoitteet muotoa [email protected]