Liikunnallisen toimintatavan juurruttaminen varhaiskasvatuksessa - johtajatyöpaja

Alkaa: 24.3.2021 9:00
Päättyy: 24.3.2021 11:00
Ilmoittautuminen alkaa: 20.1.2021 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 21.3.2021 15:00
Aihe: Liikunta, Varhaiskasvatus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo
Järjestäjä: Itä-Suomen aluehalllintovirasto

Liikunnallisen toimintatavan vieminen varhaiskasvatuksen arkeen vaatii johtajuutta. Koulutuksessa tutustutaan liikkuvaan varhaiskasvatukseen Johtajan työkirjan avulla, ja lisäksi kuullaan, mitä tukimahdollisuuksia kunnille on tarjolla.

Työpajaosiossa perehdytään Johtajan työkirjaan ja siihen, kuinka työkirjaa voidaan hyödyntää ohjelman toteuttamisessa sekä johtamisessa omassa yksikössä. Työkirja koostuu viidestä johtamiskokonaisuudesta sisältäen vinkkejä aktiivisen arjen ja liikkumisen johtamiseen varhaiskasvatukselle asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Johtajan työkirja käydään työpajassa lävitse keskustellen sekä käytännön esimerkkien kautta.

Jokaisella osallistujalla olisi hyvä olla Johtajan työkirja mukana tilaisuudessa. Työkirja löytyy liikkuva varhaiskasvatus -alustalta Kehitä-vaiheen materiaaleista. Mikäli yksikkösi ei ole vielä mukana liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmassa, voit tilata julkaisun käyttöösi osoitteesta [email protected]. Tilatessa julkaisun hinta on 6 €/kpl + käsittely- ja postikulut.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmaan voivat ilmoittautua mukaan varhaiskasvatusyksiköt (hallinnollinen yksikkö), perhepäivähoito ja avoin varhaiskasvatus sekä kunnat (varhaiskasvatuksen johto/hallinto). Ohjelmaan ilmoittautuneet yksiköt saavat käyttöönsä ohjelman tarjoamat konkreettiset työkalut ja tukimateriaalit. Ohjelmaan liittyminen on maksutonta.

Edellytys on, että esimies osallistuu kehittämistyöhön, joten ilmoittautumisesta vastaa aina yksikön johtaja. http://liikkuvavarhaiskasvatus.fi/fi/ilmoittaudu-mukaan

Kohderyhmä: varhaiskasvatusjohtajat, päiväkodinjohtajat ja muut varhaiskasvatuksen johto- ja kehittämistehtävissä olevat

Koulutus on samansisältöinen kuin syksyllä järjestetty johtajapaja.

Koulutuksen järjestää Itä-Suomen aluehallintovirasto yhteistyössä Etelä-Savon Liikunta ry:n, Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n ja Pohjois-Savon Liikunta ry:n kanssa.

Ohjelma

klo 9.00 Tervetulosanat, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Liikunnan aluejärjestöjen esittely

Ohjelman esittely, Nina Korhonen, asiantuntija, OPH

klo 9.30 Johtajatyöpaja: Toimintakulttuurin muuttaminen, fyysisen aktiivisuuden jalkauttaminen, Ulla Soukainen, kasvatustieteen tohtori.

klo 11.00 Tilaisuus päättyy

 

Tapahtumaa ei tallenneta.

Lisätietoja: suunnittelija Virpi Launonen, virpi.launonen(at)avi.fi, puh. 029 501 6845