Tunneaivot ajatustyössä

Alkaa: 8.3.2023 13:00
Päättyy: 8.3.2023 15:00
Ilmoittautuminen alkaa: 19.1.2023 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 5.3.2023 11:00
Aihe: Opetus, Nuoriso, Varhaiskasvatus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Tunneaivot ajatustyössä (Teams)

Keskiviikkona 8.3.23 klo 13.00-15.00

Tunteet vaikuttavat oleellisesti ajatustyön tekemiseen. Voimakkaat tunnekokemukset vaikuttavat aivojen kykyyn keskittyä, tehdä päätöksiä ja ratkaista ongelmia. Tämä johtuu siitä, että aivojen tunne- ja kontrollikeskukset ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään. Ajattelemme helposti, että tunteet eivät kuulu työelämään. Työpäivän aikana heräävät tunteet pyritään tukahduttamaan tai työntämään pois. Kyky havaita ja käsitellä tunteita on kuitenkin taito, joka tutkitusti parantaa suoriutumista ajatustyössä. Taitava tunteiden käsittelijä on myös tehokkaampi ja paremmin voiva työntekijä. Tunnetaitojen merkitys korostuu erityisesti työssä, jossa on paljon vuorovaikutusta muiden ihmisten kanssa.

Luennolla käsitellään tunteiden ja ajattelun yhteyttä nykytutkimuksen valossa. Kuulijat saavat lisäksi konkreettisia työkaluja joilla kehittää omia tunnetaitojaan, niin että nämä taidot ovat sovellettavissa myös käytännön työarkeen.

Kouluttajana toimii psykologian tohtori Mona Moisala Heltti Oy:sta. Lisää tietoa kouluttajasta löytyy hänen nettisivuiltaan: monamoisala.com

Vastaava webinaari järjestetään keskiviikkona 1.3.23 (erillinen ilmoittautuminen).

Tervetuloa mukaan!

Koulutus on maksuton.

Lisätietoja: [email protected]