Oppimisen itseohjautuvuus peruskoulussa, utopiaako?

Alkaa: 14.9.2022 9:00
Päättyy: 14.9.2022 12:00
Ilmoittautuminen alkaa: 9.5.2022 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 11.9.2022 16:00
Aihe: Opetus, Nuoriso, Sosiaali, Terveys
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Oppimisen itseohjautuvuus peruskoulussa, utopiaako? (Teams)

Keskiviikko 14.9.2022 klo 09.00-12.00

Koulutus on suunnattu lasten- ja nuorten parissa toimiville kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Koulutuksen sisältö:

Itseohjautuvuus on opetussuunnitelman kulmakiviä ja oppimisen tärkeä tavoite ja väline. Itseohjautuvuus on ulkoa sisään hitaasti kehittyvä aivojen taito, johon monella peruskoululaisella ja vielä toisellakin asteella opiskelevalla, on heikot valmiudet. Itseohjautuvuuden kehityksen haittana voivat olla monet aivojen toimintaan vaikuttavat ilmiöt ja tilat tai/sekä puutteellinen oppimistausta.

Koulutus antaa tietoa ja ymmärrystä itseohjautuvuuden biologisesta kehityksestä, sitä haittaavista tekijöistä ja sen kehityksen edistämisestä. Erityisesti niillä, joilla kehitys on haastavaa, itseohjautuvuuden lähikehityksen vyöhyke jää usein toteutumatta erityisesti koulun edetessä. Tuloksellisen oppimisen näkökulmasta itseohjautuvuuden kehityksen huomioiminen on kuitenkin erittäin tärkeää kaikilla luokka-asteilla.

Kouluttajana toimii Heli Isomäki, toiminnanjohtaja Ludus Oy, neuropsykologian erikoispsykologi, vaativan erityistason neuropsykologi (VET), Psykologian tohtori, Neuropsykologian kouluttaja ja työnohjaaja (TOHJ).

Tervetuloa mukaan!

Koulutus on maksuton.

Lisätietoja: [email protected]