Asioi verkossa

Voit asioida sähköisesti kanssamme eri kanavia käyttäen. Osa palveluistamme on omiamme, ja osa kumppanimme palveluita. 

Verkkopalveluidemme käyttö on aina ilmaista.

Käytössäsi on sähköisiä palveluita, joista osa vaatii sisäänkirjautumisen. Joitakin palveluita voit käyttää tiettyihin tarkoituksiin ilman tunnistautumista. Kunkin palvelun omalla sivulla kerromme tarkemmin, mitä tunnistautumattomat ja tunnistetut käyttäjät voivat palvelussa tehdä. Löydät sivulta myös tiedon, mitä tunnistautumismenetelmää palvelussa käytämme.

Suomi.fi-tunnistautuminen ja -valtuutus

Suomi.fi-tunnistusta käytetään aina, kun kirjaudutaan palveluun. Suomi.fi-tunnistus ja -valtuutus on Digi- ja väestötietoviraston (DVV) tarjoama palvelu, ja sen käyttäjiä tukee Kansalaisneuvonta. 

Tunnistus-palvelu on julkishallinnon yhteinen järjestelmäratkaisu sähköiseen tunnistautumiseen. Palvelun avulla organisaatiot voivat tarjota tunnistautumis- ja kertakirjautumismahdollisuuden omille asiakkailleen asiointipalveluissaan. 

Valtuudet-palvelun avulla organisaatio voi tarjota kansalaisille ja yrityksille mahdollisuuden valtuuttaa toinen henkilö tai yritys asioimaan sähköisesti puolestaan.  Valtuudet-palvelusta vastaa Digi- ja väestötietovirasto, joka välittää palvelua käyttäville organisaatioille automaattisesti tiedot onko asioijalla oikeutta asioida toisen puolesta tai valtuutta.