Juhlavuoden pelastuspalveluseminaariin odotetaan 150 vapaaehtoista
32. pelastuspalveluseminaari pidetään Saariselällä 23–26.10. Tapahtuman järjestävät Lapin aluehallintovirasto, Lapin poliisilaitos, Lapin hyvinvointialue, Lapin Rajavartiosto, Jääkäriprikaati, SPR:n Lapin Piiri/Vapepa sekä Opintokeskus Sivis.
Tämän vuoden seminaarin teemana on Vapaaehtoinen pelastuspalvelu 60 vuotta viranomaisten tukena - kaikissa tilanteissa. Teema ja seminaari kunnioittaa Vapaaehtoisen pelastuspalvelun 60-vuotisjuhlavuotta.
Juhlavuoden kunniaksi tapahtuma alkaa jo keskiviikkona Pre-seminaarilla Kolmas sektori viranomaisen tukena. Seminaari on suunnattu erityisesti järjestöjen johdolle ja viranomaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille, ja siihen on mahdollista osallistua etäyhteydellä.
Asiantuntijapuheenvuoroja ja harjoitus
Torstain seminaaripäivä alkaa totuttua aiemmin ja päivä on täynnä mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja sekä työpajatyöskentelyä. Seminaarissa saa ensi-iltansa mm. keväällä 2024 Kerässiepin etsintäharjoitustapahtumassa kuvattu lyhytelokuva nimeltään Maailman parhaimmasta syystä – Vapepa.
Perjantaina luennot vaihtuvat Myrskyn jälkeen -harjoitukseen, jossa testataan vapaaehtoisten taitoja vaativassa häiriötilanteessa.
Pelastuspalveluseminaareilla on pitkät perinteet
Valtakunnallisia pelastuspalveluseminaareja on järjestetty yhteistyönä keskeisten turvallisuusviranomaisten, yhteistyöyritysten ja vapaaehtoisten kanssa vuosina 1988–2023 yhteensä 31 kertaa. Kolmipäiväisiin seminaareihin on osallistunut yhteensä yli 5 000 henkilöä.
Seminaarien tavoitteina on ollut:
- tiivistää eri viranomaisten keskinäistä yhteistyötä
- tiivistää ja yhdenmukaistaa viranomaisten ja vapaaehtoisten välistä yhteistoimintaa
- kehittää kalustollisia ja toiminnallisia valmiuksia riskianalyysin mukaisiin vakaviin häiriö- ja suuronnettomuustilanteisiin.
Yhteyshenkilöt
Tietoja julkaisijasta
Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.