Uittajat saavat käyttää uiton toimintapaikkoja myös puutavaran muuta vesitse tapahtuvaa kuljettamista varten
Järvi-Suomen uittoyhdistykselle ja Perkaus Oy:lle on myönnetty oikeus eräiden uiton toimintapaikkojen käyttämiseen myös puutavaran muuta vesitse tapahtuvaa kuljettamista varten Nurmeksessa, Joensuussa, Lapinlahdella, Kuopiossa, Liperissä, Heinävedellä ja Savonlinnassa.
Järvi-Suomen uittoyhdistykselle ja Perkaus Oy:lle on myönnetty oikeus Nurmeksessa Kannaslahden, Joensuussa Uimaharjun, Lapinlahdella Akkalansaaren, Kuopiossa Lamperilan, Melaveden ja Mustinlahden, Liperissä Pöllänniemen, Heinävedellä Säynetlahden ja Savonlinnassa Majalahden uiton toimintapaikkojen käyttämiseen myös puutavaran muuta vesitse tapahtuvaa kuljettamista varten. Muutos mahdollistaa muun muassa puutavaran proomukuljetukset saarista uiton toimintapaikoille.
Itä-Suomen aluehallintovirasto on lisännyt käyttötarkoituksen muutosta koskevat määräykset voimassa oleviin uittosääntöihin. Toiminta-aikaa on rajoitettu Kannaslahden, Akkalansaaren, Lamperilan, Melaveden, Mustinlahden ja Majalahden toimintapaikoilla. Muilta osin voimassa olevia uittosääntöjä ei ole muutettu.
Olemassa olevat nippu-uittoa varten rakennetut rakenteet soveltuvat sellaisenaan puiden proomukuljetuksessa käytettäväksi, joten uusia rakenteita pudotuspaikoilla ei tarvita. Proomukuljetus aiheuttaa nippu-uittoa vähemmän roskaantumista vesialueella ja kuljetusmäärät ovat uittotoimintaan verrattuna vähäisemmät, joten myös melu- ja muut ympäristöhaitat jäävät uittotoimintaan verrattuna vähäisemmiksi.
Lupapäätös nro 49/2024 on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (diaarinumero ISAVI/4281/2023).
Päätökset löytyvät Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelusta helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa asian diaarinumeron.
Lisätietoja
ympäristöneuvos Kati Manu, p. 0295 017 027
johtaja Johanna Ahonen, p. 0295 016 867
[email protected], Itä-Suomen aluehallintovirasto
Yhteyshenkilöt
Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.