Pohjois-Karjalassa kielletään yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset
Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.
Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.
Määräys on voimassa ajalla 5.12.2020 – 4.1.2021.
Päätös koskee kaikkia Pohjois-Karjalan maakunnan kuntia eli Ilomantsia, Joensuuta, Juukaa, Kiteetä, Kontiolahtea, Lieksaa, Liperiä, Nurmesta, Outokumpua, Polvijärveä, Rääkkylää ja Tohmajärveä (lisäksi 1.1.2021 alkaen myös Heinäveden kuntaa).
Tämä päätös kumoaa Pohjois-Karjalan maakunnan kuntien alueelta aluehallintoviraston 27.11.2020 ja 1.12.2020 antamat määräykset koskien yleisötilaisuuksien rajoittamista.
Pohjois-Karjalan maakunta on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen
Suomessa epidemiatilanne on edelleen kiihtynyt viime viikkojen aikana ja se näkyy nyt myös Pohjois-Karjalassa. Alueellinen Covid-19 -yhteistyöryhmä on 3.12.2020 antanut arvion, jonka mukaan koko maakunta on siirtynyt epidemian kiihtymisvaiheeseen. Tartuntoja ilmenee nyt selvästi enemmän iäkkäässä väestössä, mikä tullee heijastumaan sairaalahoidon tarpeeseen. Taudin leviämisen estämisen ennakointi ovat nyt tärkeää. Päätöksessään aluehallintovirasto on ottanut huomioon myös alueellisen Covid-19 -yhteistyöryhmän näkemyksen, joka puoltaa rajoitusta.
Itä-Suomen aluehallintovirasto seuraa tilannetta tarkasti. Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstä uudestaan.
Lisätietoa
Yhteyshenkilöt
Ylijohtaja Soile Lahti, puhelin 0295 016 964 (yleiset ja oikeudelliset asiat)
[email protected]
Itä-Suomen aluehallintovirasto
Tietoja julkaisijasta
Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.