Lapsen stressi ja sen vaikutus oppimiseen varhaiskasvatuksessa

Alkaa: 14.12.2021 12:30
Päättyy: 14.12.2021 15:30
Ilmoittautuminen alkaa: 22.10.2021 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 12.12.2021 16:30
Aihe: Varhaiskasvatus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään webinaariin

Lapsen stressi ja sen vaikutus oppimiseen

tiistaina 14.12.2021 klo 12.30-15.30

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Pieni lapsi oppii luonnostaan ympäristöä tutkimalla ja sitä havainnoimalla. Turvallisissa puitteissa tämä onnistuu, mutta jos lapsen hermojärjestelmä on ylivireystilassa ja jännitystilassa, hän ei pysty keskittymään ympäristön tutkimiseen ja havainnoimiseen.

Liiallinen stressikuorma voi johtaa siihen, että lapsen kehittyvät aivot eivät saa kasvaa rauhassa. Jos lapsi joutuu elämään jatkuvassa kuormituksessa, hänen kehittyviin aivoihinsa voi muodostua yliherkkyys stressille. Tämä voi johtaa siihen, että lapsen kyky käyttää tunnesäätelytaitoja on heikko aivan pienissäkin vastoinkäymisissä. Lapsen kokema stressi vaikuttaa siihen, kuinka hyvin lapsi viihtyy päivähoidossa ja kuinka kuormittavaa se hänelle on.

Hyvä uutinen on se, että aikuinen voi omalla toiminnallaan tukea paljon lapsen stressin säätelytaitojen kehittymistä. Tervetuloa mukaan kuulemaan miten varhaiskasvatuksessa tulisi huomioida lapsen kokema stressi ja miten sitä voi helpottaa?

Koulutuksen asiantuntijana toimii professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Huotilainen on Tkt, Kognitiotieteen dosentti ja toimii Helsingin yliopiston kasvatustieteen professorina. Hän tekee tutkimusta oppimiseen, työelämään ja aivojen hyvinvointiin liittyen.

Koulutus on maksuton.

Lisätietoja: Ann-Christin Mitts, [email protected]