Sjukhusundervisning på svenska i Egentliga Finland - Nätkurs

Alkaa: 18.10.2021 6:00
Päättyy: 31.12.2021 23:59
Ilmoittautuminen alkaa: 18.10.2021 6:00
Ilmoittautuminen päättyy: 31.12.2021 23:59
Aihe: Opetus
Tapahtumatyyppi: Verkko-opiskelu
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Svenska enheten

Innehåll

I Finland ordnas sjukhusundervisning i 18 av våra 25 sjukhusdistrikt. Sjukhusundervisning ges på svenska i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt, i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt och i Vasa sjukvårdsdistrikt.  

Sjukhusundervisning ordnas för elever som deltar i barn- och ungdomspsykiatriska, neurologiska, foniatriska eller somatiska undersökningar eller behandlingar. I centrum för sjukhusundervisningen står utöver fostran och undervisning även pedagogisk rehabilitering och samarbete, skolkonsultationer och handledning mellan alla aktörer som undervisar, fostrar eller vårdar eleven.  

Via den här nätkursen kan du bekanta dig med den svenskspråkiga sjukhusundervisningen i Kiinamylly skola i Egentliga Finlands sjukhusdistrikt. Kursen innehåller en intervju med lärarna Gabriella Stenvall-Vihervuori och Daniela Sandell, ett presentationsmaterial samt en bloggtext. Intervjun är ca 11 minuter lång.

För nätkursen används plattformen Easygenerator. Då du anmäler dig till kursen via Lyyti får du länken till nätkursen. Du behöver inte logga in för att avlägga kursen, utan du kan hoppa över steget och starta anonymt, längst ner på ingångssidan. Vill du skapa ett inloggningsnamn kan du logga in och fortsätta kursen på en annan enhet, vilket du inte kan som anonym.

Målgrupp 
Lärare, Vägledare och studiehandledare, Elevhälsopersonal, Administrativ personal, Ledande tjänstemän

Stadium/Verksamhetsform 
Grundläggande utbildning, Förvaltning

 


Kontakt

Om programmet
överinspektör Malin Eriksson, [email protected], tfn 0295 018 618

Om anmälan och annullering
planerare Jirka Sabel, [email protected], tfn 0295 018 764