Ääriajattelu ja puheeksi ottamisen taito nuorisotyössä -työpaja Espoossa

Alkaa: 11.11.2021 10:00
Päättyy: 11.11.2021 14:00
Ilmoittautuminen alkaa: 13.10.2021 7:25
Ilmoittautuminen päättyy: 8.11.2021 12:00
Aihe: Nuoriso
Tapahtumatyyppi: Lähitapahtuma
Maakunta: Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme, Uusimaa
Paikka: Helsinki
Järjestäjä: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Työpaja: Ääriajattelu ja puheeksi ottamisen taito nuorisotyössä II

MISSÄ: Kokoustila Takka, Dipoli, Espoo

MILLOIN: 11.11. klo 10.00-14.00

KENELLE: nuorisotyöntekijöille

Väkivaltainen radikalisoituminen koskettaa nuoria monin tavoin. Nuoret ovat kohderyhmä, johon väkivaltaiset ääriliikkeet kohdistavat propagandaa ja rekrytointia erityisesti verkossa. Liittyminen väkivaltaiseen ideologiseen toimintaan voi olla nuoren itsensä ja yhteiskunnan kannalta tuhoisa valinta. Nuorisotyö voi ehkäistä ääriajattelua ja radikalisoitumista kasvattamalla nuorten resilienssiä ilmiötä kohtaan, ja näin on tärkeä kehittää nuorisotyöntekijöiden osaamista aiheesta.

Pelastakaa Lapset ry on järjestänyt nuorisotyöntekijöille koulutuksia väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennalta ehkäisystä nuorisotyössä. Yksi koulutuksissa puhututtavista aiheista oli ilmiön ja huolen puheeksi ottaminen nuoren kanssa. Tähän kaivattiin lisää osaamista ja työkaluja. Halusimme vastata tähän tarpeeseen, ja järjestämme aiheesta työpajoja eri puolella Suomea. Työpajassa käsitellään mm. seuraavia kysymyksiä: Minkälaiset merkit voivat viitata nuoren väkivaltaiseen radikalisoitumiseen? Kuinka ottaa asia tai ilmiö dialogisesti puheeksi nuoren kanssa? Milloin nuoren tilanteesta tulee olla yhteydessä viranomaisiin?

Koulutus järjestetään osana Pelastakaa Lapset ry:n RadicalWeb-hanketta (2019-2021), jonka tarkoituksena on tunnistaa ja ehkäistä verkkoympäristöissä ilmenevää nuorten hyvinvointia ja oikeuksia uhkaavaa ääriajattelua ja väkivaltaista radikalisoitumista. Väkivaltaista radikalisoitumista pyritään ehkäisemään kouluttamalla nuorten parissa työskenteleviä ammattilaisia, erityisesti nuorisotyöntekijöitä ilmiöstä. Kouluttajina toimivat RadicalWebin hankesuunnittelijat Annukka Kurki ja Veera Tuomala. Työpajat järjestetään yhteistyössä Etelä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

HUOM! Työpajan osallistujamäärä on max 15 henkilöä.

Työpajoja järjestetään yhteensä viisi ja jokaiseen on oma tapahtumailmoitus:
26.10. ja 28.10. Helsinki
9.11. Vantaa
10.11. Järvenpää
11.11. Espoo

RadicalWeb on Opetus-ja kulttuuriministeriön rahoittama.

Lisätiedot: Veera Tuomala etunimi.sukunimi(at) pelastakaalapset.fi
Kaija Blom etunimi.sukunimi(at) avi.fi