Tuumasta toimeen - Koulu kestävää tulevaisuutta rakentamassa

Alkaa: 20.9.2021 13:30
Päättyy: 20.9.2021 16:00
Ilmoittautuminen alkaa: 14.7.2021 11:00
Ilmoittautuminen päättyy: 16.9.2021 16:30
Aihe: Opetus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

HUOM! Tämä koulutus siirtyy keväälle!

Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Plan International Suomen Globaalikoulun järjestämään webinaariin (Teams)

Tuumasta toimeen - koulu kestävää tulevaisuutta rakentamassa

maanantaina 20.9.2021 klo 13.30-16.00

Koulutus on suunnattu perusopetuksen ja toisen asteen henkilöstölle ja johdolle.

Kestävä kehitys on aikamme suuri haaste, johon koulun on vastattava. Se haastaa meidät etsimään uusia ratkaisuja, muuttamaan totuttuja tapoja toimia ja vaikuttamaan kasvattajan roolissamme. Tämä koulutus vahvistaa opetusalan ammattilaisten sisällöllistä ja pedagogista osaamista kestävän kehityksen teemoista. Koulutus antaa välineitä ja vauhtia kestävän kehityksen työn kehittämiseen omassa koulussa. Opit konkreettisia menetelmiä kestävän kehityksen kasvatukseen.

Koulutuksen jälkeen tiedät, mitä ovat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja miten ne liittyvät opetussuunnitelmiin; ymmärrät, mikä on koulun rooli kestävän tulevaisuuden rakentamisessa; tunnet erilaisia pedagogisia ratkaisuja ja materiaaleja kestävän kehityksen kasvatukseen; tiedostat, mikä on koulun toimintakulttuurin merkitys ja miten toimintakulttuuria voi kehittää niin, että se tukee kestävän kehityksen kasvatusta.

Koulutuksen kouluttajana toimii Plan International Suomen Globaali-koulun asiantuntija Leena Honkasalo.

Koulutuksen sisältö: Sosiaalisesti, kulttuurisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä kehitys kouluss; Kestävä kehitys opetussuunnitelmissa; Toimintakulttuurin merkitys kestävän kehityksen kasvatuksessa; Käytännön vinkkejä kestävän kehityksen kasvatukseen.

Koulutus on maksuton.

Lisätietoja: Ann-Christin Mitts, [email protected]