Kasvattajan ja opettajan työhyvinvointi, työuupumus, stressi ja työn imu

Alkaa: 27.10.2021 12:30
Päättyy: 27.10.2021 15:30
Ilmoittautuminen alkaa: 2.6.2021 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 27.10.2021 12:30
Aihe: Opetus, Varhaiskasvatus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Lappi, Koko Suomi
Järjestäjä: Lapin aluehallintovirasto

Työhyvinvoinnin lähteillä 
Kasvattajan ja opettajan työhyvinvointi, työuupumus, stressi ja työn imu 

Lapin aluehallintovirasto järjestää varhaiskasvatuksen ja opetustoimen henkilöstön täydennyskoulutuksena työhyvinvoinnin lähteillä koulutuskokonaisuuden, joka koostuu neljästä eri tilaisuudesta. Jokaiseen tilaisuuteen on erillinen ilmoittautuminen. 

Ensimmäisessä koulutusosiossa tarkastellaan kasvatus- ja opetusalan työntekijöiden työhyvinvointiin, stressiin ja motivaatioon vaikuttavia tekijöitä. Näihin paneudutaan kollektiivisten mallien, vuorovaikutustaitojen sekä muiden konkreettisten työkalujen kautta.

Kouluttajana toimii Jouni Veijalainen. Hän on varhaiskasvatuksen ja varhaislapsuuden tutkija ja yliopisto-opettaja Helsingin yliopistolta. Lisäksi Veijalainen kouluttaa opetus- ja kasvatusalan henkilöstöä sekä lasten että aikuisten tunteista, itsesäätelystä, sekä vuorovaikutustaidoista ympäri Suomea. Jounia kiehtoo monitieteisyys, sekä tiedon jalkauttaminen opetus- ja kasvatusalan käytänteisiin niin, että ne palvelevat sekä lasten että
aikuisten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Lisäksi työilmapiirin haasteiden, työuupumuksen, sekä stressin teemat ovat lähellä Jounin intressejä.
Koulutukseltaan Jouni  Veijalainen on kasvatustieteen tohtori, sekä varhaiskasvatuksen opettaja.                

Toisena kouluttajana toimii Katja Sirviö. Hän on opetus- ja kasvatusalan henkilöstön työhyvinvoinnin asiantuntija ja varhaiskasvatustyön tutkija.​ Katja on kiinnostunut siitä, miten varhaiskasvatuksen laatua voidaan vahvistaa kehittämällä työntekijöiden hyvinvointia ja tunnistamalla stressaavia kokemuksia.​                  
Koulutukseltaan Katja Sirviö on kasvatustieteiden maisteri ja varhaiskasvatuksenopettaja. Hän työstää parhaillaan väitöskirjaa varhaiskasvatuksen opettajien ammatin pitovoimasta.

Koulutus on maksuton.       

Tervetuloa!  
                     
llmoittautumisen yhteyshenkilö:
sunnnittelija Marketta Enbuska, [email protected]                 

Lisätietoja koulutuksesta antavat:
varhaiskasvatuksen ylitarkastaja Netta Halme, [email protected]
opetustoimen ylitarkastaja Mari-Annika Hemmi, [email protected]