Delningsekonomins påverkan på arbetslivet

Alkaa: 4.11.2021 14:30
Päättyy: 4.11.2021 16:00
Ilmoittautuminen alkaa: 13.9.2021 6:00
Ilmoittautuminen päättyy: 1.11.2021 23:59
Aihe: Opetus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Svenska enheten

Välkommen till webbinariet Delningsekonomins påverkan på det framtida arbetslivet!                                                             

 
Vi hör i många sammanhang om att delningsekonomin växer snabbt. Men vad är delningsekonomi egentligen? Och hur anknyter delningsekonomin till plattformsekonomi, cirkulärekonomi och gig-ekonomi? Begreppen är många men faktum är att delningsekonomin påverkar samhällsutvecklingen och inte minst arbetsmarknaden. Delningsekonomin kan leda till ökad sysselsättning och tillväxt men kan också ha negativa effekter för arbetstagarens trygghet i arbetslivet.
 
 
Under webbinariet kommer Mats Nylund, docent och överlärare i mediekultur vid Yrkeshögskolan Arcada att belysa delningsekonomin ur olika synvinklar. Mats Nylund har forskat i delningsekonomi och blockkedjeteknik samt hur de påverkar media och samhälle. Han är huvudskribent i tankesmedjan Agendas rapport ”Delningsekonomi i Norden – strategi och policyinitiativ i Danmark, Finland och Sverige”. Vidare är han en av författarna till boken ”Jakamistalous”.

Målgrupp för webbinariet är elev- och studiehandledare samt vägledare på alla utbildningsstadier, i arbets- och näringsbyråerna, i arbets- och ungdomsverkstäderna, inom integrationsprocesser och inom vägledningsprojekt. Webbinariet är en fortsättning på serien om ett hållbart framtida arbetsliv.  

 

Uppkoppling 10 minuter före.

 

Program

14.30 Välkommen till webbinariet! Carola Bryggman, överinspektör 
14.40 Vad är delningsekonomi och hur påverkar det arbetslivet i framtiden? Mats Nylund, docent och överlärare i mediekultur, Yrkeshögskolan Arcada 
15.30 Frågor och svar 
15.55 Avslutning, Carola Bryggman 

 

Stadium/Verksamhetsform 
Grundläggande utbildning, Gymnasieutbildning, Yrkesutbildning, Universitet, högskolor och yrkeshögskolor, Fria bildningen, Förvaltning 

 

Anmäl dig senast 1.11.2021  
 
Kostnader: Fortbildningen är avgiftsfri.  

 

 


Kontakt

Om programmet:  
överinspektör Carola Bryggman, [email protected], tfn 0295 018 612 

Tekniskt stöd:
kommunikatör Oskar Karlsson, [email protected], tfn 0295 018 071 

Om anmälan och annullering:  
planerare Jirka Sabel, [email protected], tfn 0295 018 764