Tulevaisuuteen motivointi ja ohjaus. Työhön, koulutukseen ja elämään ohjaavien moniammatillinen webinaari

Alkaa: 7.5.2021 8:30
Päättyy: 7.5.2021 12:00
Ilmoittautuminen alkaa: 29.3.2021 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 29.3.2021 10:00
Aihe: Opetus, Nuoriso, Sosiaali, Terveys
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Tapahtuman kuvaus: 

Tämän päivän valinnat vaikuttavat tulevaisuuteen, mutta millainen on jatkuvasti muuttuva, epävarma ja moneen suuntaan etenevä tulevaisuus ja miten se tulisi kohdata. Millä eväillä voidaan lisätä ohjattavien omatoimijuutta ja valmiuksia muotoilla itsensä näköinen matka? Entä jos tulevaisuus tuntuukin pelottavalta tai siitä ei itselleen paljon odota. Näitä kysymyksiä joutuvat pohtimaan OHJAAJAT, joiden tehtävänä on tukea opintojen valinnassa, työpaikan löytämisessä tai elämän elämänhallinnan vahvistamisessa.

Webinaarin ohjelmassa käsitellään myös sitä, että tulevaisuuteen ohjaamisen täytyy joskus lähteä vähän taempaa, jos ohjattavan usko itseensä, koulutukseensa, tekemiseensä on jo hukassa. Ohjaajalla voi olla vaikeuksia saada kiinni siitä ytimestä, joka avaisi yhteyden keskusteluun. Päivän aikana tuodaan esiin kehitettyjä toimintamalleja ja kokemuksia siitä, miten pidennetään ajattelun aikajännettä, kun tehdään opiskeluun ja työhön liittyviä ratkaisuja.

Keski-Suomen ELY-keskus järjestää yhteistyössä Länsi- ja Sisä-Suomen AVI:n kanssa webinaarin, jossa monialaisesti ja moniammatillisesti ohjaajat voivat pysähtyä asian äärelle.

 

Tapahtuman tavoite ja kohderyhmä: 

Webinaari on osa Keski-Suomen ELY-keskuksen elinikäisen ohjauksen koordinaatiotehtävää ja tavoitteena on, että tärkeän asian äärelle osallistuvat työhön, koulutukseen ja elämään ohjaustyötä tekevät ohjaajat eri sektoreilta ja ammateista, kuten oppilaitoksista (kaikki asteet) ja vapaa sivistystyö, TE-hallinto, nuorisotoimi, kolmas sektori sekä sosiaali- ja terveystoimi.

Ohjelma: 

Ohjauksen päivä perjantai 7.5.2021 klo 8.30–12.00

8.30 Tilaisuuden avaus Yksikön päällikkö Marja Pudas, Keski-Suomen ELY-keskus

8. 40 Olemmeko tulevaisuuden tekijöitä? LitT, rehtori Jyri Pesonen, Laukaan lukio

9.10 Miksi pitäisi yrittää? Näkökulma nuorten motivaatioon PsT, yliopistonopettaja, JY; tutkija, Niilo Mäki Instituutti, Sami Määttä

9.50–10.00 Tauko

10.00 Tulevaisuuteen ohjaaminen: Työtapoja ja kokemuksia Osaamismatka Uraohjaaja Aki-Pekka Koivusalo ja pedagoginen kehittämissuunnittelija Kati Yli-Lahti, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu

RSMP – Motivaatioprofiili itsetuntemuksen ja ohjauksen työkaluna Ohjatusti kohti tulevaisuuden työelämää hankkeesta projektipäällikkö Birgitta Mannila, Gradia-lukiot ja opinto-ohjaaja Reetta Varis, Kuopion klassillinen lukio

11.25 Kipinöitä ohjaajan omaan tulevaisuuslukutaitoon Koulutusasiantuntija Lea Goyal, Keski-Suomen ELY-keskus

12.00 Päivän päätös

 

Vastuuhenkilö(t) ja järjestäjä(t): 


Keski-Suomen ELY-keskus
Koulutusasiantuntija Lea Goyal, ([email protected])
Suunnittelija Tuija Karsikas ([email protected])
 
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
Ylitarkastaja Kati Koskiniemi ([email protected])

Muut tiedot: 

Ilmoittautuminen ja muut ohjeet:

Ilmoittautumisaika päättyy 30.4.2021 tai jos webinaarin paikat täyttyvät. Ilmoittautuneille toimitetaan TEAMS-linkki osallistumista varten viimeistään. 5.5.2021.

Koulutusta ei tallenneta. 

Ilmoittautuminen ELY-keskuksen linkin kautta: 

https://link.webropolsurveys.com/S/7148E93D9E31CA86