Asiantuntijatyön työaikakysymykset -verkkoseminaari

Alkaa: 5.5.2021 15:00
Päättyy: 5.5.2021 16:30
Ilmoittautuminen alkaa: 1.3.2021 7:30
Ilmoittautuminen päättyy: 5.5.2021 16:30
Aihe: Työsuojelu
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Koko Suomi - Yhteinen valtakunnallinen tilaisuus

Verkkoseminaari: Asiantuntijatyön työaikakysymykset

Uusi työaikalaki astui voimaan 1.1.2020. Uudistuksessa lisättiin työaikajoustoja ja päivitettiin lakia muutenkin vastaamaan modernin työelämän ja tietoyhteiskunnan tarpeita. Asiantuntijatyön työaikojen näkökulmasta keskeisimmät uudistukset liittyivät lain soveltamisalaan, liukuvaan työaikaan, joustotyöaikaan ja työaikapankkiin. 

Verkkoseminaarissa käsittelemme muun muassa seuraavia kysymyksiä: Missä töissä ei sovelleta työaikalakia? Mitä tarkoittaa työaika-autonomia? Entä mitä työpaikalla tulee sopia joustavaan työaikaan liittyen ja miten työajan seuranta järjestetään tässä työaikamuodossa? Miten työaikapankki toimii ja mitä eriä sinne saa siirtää?

Huomaathan, että tässä verkkoseminaarissa pureudumme työaikakysymyksiin nimenomaan työaikalain näkökulmasta. Työehtosopimusten määräyksiin ja tulkintakysymyksiin ei syvennytä.

Työaikalain ratkaisuiden lisäksi käsittelemme työaikaan liittyviä kuormitustekijöitä ja työaikakuormituksen hallinnan keinoja. 

Verkkoseminaarin lopussa vastaamme yleisön etukäteen lähettämiin kysymyksiin puolen tunnin ajan. Voit kertoa kysymyksesi ilmoittautumisen yhteydessä. 26.4. mennessä saapuneista kysymyksistä valitsemme osan verkkoseminaarissa käsiteltäväksi. Voit esittää asiantuntijoillemme kysymyksiä myös tilaisuuden aikana chatissa. 

Verkkoseminaarin aiheet:

  • soveltamisala: millaiset työt kuuluvat työaikalain piiriin? 
  • työaikaratkaisut: joustava työaika, liukuva työaika, työaikapankki
  • työaikakuormitus 

Lisätietoa: 
Viestintäasiantuntija Virpi Vento, [email protected]