Vanhempainillat - Kuinka tukea perhettä lasten ja nuorten päihdekasvatuksessa

Alkaa: 31.8.2021 13:00
Päättyy: 31.8.2021 15:00
Ilmoittautuminen alkaa: 19.2.2021 8:00
Ilmoittautuminen päättyy: 29.8.2021 23:59
Aihe: Opetus, Nuoriso, Sosiaali, Terveys
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Tilaisuus on osa Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintoviraston PETE-työryhmän
(Päihdehaittojen ehkäisy ja terveyden edistäminen) järjestämää neliosaista webinaarisarjaa. Sarjan kattoteemana on Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. 

Kuvaus ja tavoite:

Koulutusiltapäivän aikana luodaan punainen lanka koulun ja kodin väliseen yhteistyöhön ehkäisevän päihdetyön osalta. Tilaisuudessa nostetaan esille vinkkejä ja välineitä siihen, mitä ja miten päihteisiin liittyviä teemoja voi käydä läpi yhteistyössä kodin kanssa, olivatpa kohtaamiset suuria yhteisvanhempainiltoja, opettajan ja vanhemman / oppilaan välisiä keskusteluhetkiä tai perheen sisällä käytyjä keskusteluja. Iltapäivän aikana keskustellaan puheeksiottamisen keinoista ja menetelmistä sekä erilaisista tukipalveluista.

Sisältö:

  • mitä ehkäisevä päihdetyö on?
  • toimivuuden arviointia
  • suojaavat / altistavat tekijät kotona ja koulussa
  • miten puhua päihteistä koulussa / kotona?
  • puheeksiottaminen (opettaja vanhemman kanssa / vanhempi lapsen kanssa)
  • dialogisuus ja menetelmät
  • PEPP vanhemmille

 

Kohderyhmä:

Perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen rehtorit, opettajat, kuraattorit, ohjaajat, terveydenhoitajat ja yhteistyöverkostojen toimijat. Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös kuntien hyvinvointikoordinaattorit, ehkäisevän päihdetyön yhdyshenkilöt, hyvinvointiryhmien jäsenet sekä kaikki aiheesta kiinnostuneet.

 

Kouluttaja:

Johtaja Anne Salovaara-Kero, Pohjanmaan kriisikeskus Valo

Muut tiedot:

Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista jokaiseen webinaariin erikseen. Live-webinaariin mahtuu 290 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Webinaarit ovat katsottavissa tallenteena neljä kuukautta tilaisuuden jälkeen. Myös tallenteen katsominen edellyttää ilmoittautumista.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston webinaarisarja hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ajankohtaisista teemoista:

Webinaarisarjan tavoitteena on toimia ajankohtaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kysymysten asiantuntija- ja keskustelufoorumina. Webinaarisarja kokoaa yhteen Länsi- ja Sisä-Suomen kunta-, alue- järjestötoimijat ja muut aiheesta kiinnostuneet henkilöt pohtimaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen näkökulmia osaamisen syventämiseksi.

Webinaarisarjan järjestää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto yhteistyössä Ehkäisevä Päihdetyö EHYT ry:n, Vaasan kaupungin, Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa. Webinaarisarja on osa aluehallintoviraston monialaisen Päihdehaittojen ehkäisyn ja terveyden edistämisen (PETE) -työryhmän toimintaa.

Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan. Voit halutessasi osallistua yhteen tai kaikkiin webinaareihin. 

Muita webinaariteemoja ovat:

Vastuuhenkilö ja järjestäjä:

Ilmoittautumisen yhteyshenkilö: koulutussihteeri Sari Karonen, 0295 018 058
Lisätietoja koulutuksesta: ylitarkastaja Annina Sadeoja, 0295 018 074
ylitarkastaja Kati Koskiniemi, 0295 018 674
[email protected]