Turvallisesti verkossa - nuorten netinkäytön erityispiirteet

Alkaa: 26.4.2021 13:00
Päättyy: 26.4.2021 15:00
Ilmoittautuminen alkaa: 19.2.2021 8:00
Ilmoittautuminen päättyy: 22.4.2021 23:59
Aihe: Opetus, Nuoriso, Sosiaali, Terveys
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Tilaisuus on osa Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintoviraston PETE-työryhmän
(Päihdehaittojen ehkäisy ja terveyden edistäminen) järjestämää neliosaista webinaarisarjaa. Sarjan kattoteemana on Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. 

Kuvaus ja tavoite:

Koulutuksen tavoitteena on lisätä ymmärrystä nuorten netin käytöstä, siihen liittyvistä ilmiöistä sekä siitä, miten netissä voi toimia turvallisesti. Tilaisuudessa käydään läpi myös verkkoriippuvuutta sekä sosiaalisesti vetäytyvien nuorten netinkäytön erityispiirteitä.

Sisältö:

Mitä vaaroja netissä on?

  • Grooming ja pedofiilit
  • Pelien hyödyt ja haitat
  • Nettikiusaaminen
  • Huumeet verkossa
  • Nettirikokset

Verkkoriippuvuus
Sosiaalisesti vetäytyneet ja netti
Netissä fiksusti

Kohderyhmä:

Nuorten kanssa toimivat eri alojen ammattilaiset, kuten opettajat, nuorisotyöntekijät sekä lastensuojelun työntekijät ja kuntien hyvinvointikoordinaattorit, hyvinvointiryhmät ja ehkäisevän päihdetyön yhdyshenkilöt. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.  

 

Kouluttaja:

Yliopettaja, FT Ari Haasio, Seinäjoen ammattikorkeakoulu 

Muut tiedot:

Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Live-webinaariin mahtuu 290 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Webinaarit ovat katsottavissa tallenteena neljä kuukautta tilaisuuden jälkeen. Myös tallenteen katsominen edellyttää ilmoittautumista.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston webinaarisarja hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ajankohtaisista teemoista:

Webinaarisarjan tavoitteena on toimia ajankohtaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kysymysten asiantuntija- ja keskustelufoorumina. Webinaarisarja kokoaa yhteen Länsi- ja Sisä-Suomen kunta-, alue- järjestötoimijat ja muut aiheesta kiinnostuneet henkilöt pohtimaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen näkökulmia osaamisen syventämiseksi.

Webinaarisarjan järjestää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto yhteistyössä Ehkäisevä Päihdetyö EHYT ry:n, Vaasan kaupungin, Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa. Webinaarisarja on osa aluehallintoviraston monialaisen Päihdehaittojen ehkäisyn ja terveyden edistämisen (PETE) -työryhmän toimintaa.

Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan. Voit halutessasi osallistua yhteen tai kaikkiin webinaareihin. 

Muita webinaariteemoja ovat:

 

Vastuuhenkilö ja järjestäjä:

Ilmoittautumisen yhteyshenkilö: koulutussihteeri Sari Karonen, 0295 018 058
Lisätietoja koulutuksesta:
ylitarkastaja Kati Koskiniemi , 0295 018 674
ylitarkastaja Annina Sadeoja, 0295 018 074
[email protected]