Yksinäisyys ja sosiaalinen hyljeksintä hyvinvoinnin ja terveyden riskitekijöinä

Alkaa: 29.3.2021 13:00
Päättyy: 29.3.2021 15:00
Ilmoittautuminen alkaa: 29.1.2021 8:00
Ilmoittautuminen päättyy: 25.3.2021 23:59
Aihe: Opetus, Nuoriso
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Lounais-Suomen aluehallintovirasto, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Tilaisuus on osa Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintoviraston PETE-työryhmän
(Päihdehaittojen ehkäisy ja terveyden edistäminen) järjestämää neliosaista webinaarisarjaa. Sarjan kattoteemana on Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. 

Kuvaus ja tavoite:

Psyykkinen huonovointisuus, erityisesti kokemukset ulkopuolisuudesta ja yksinäisyydestä ovat koronan myötä lisääntyneet. Yksi näiden ilmiöiden taustalla vaikuttavista tekijöistä on ostrakismi eli sulkeminen ulkopuolisuuteen jättämällä henkilö joko tahallisesti tai tahattomasti näkemättä, kuulematta tai kokonaan huomaamatta. Luennolla keskustellaan siitä, miten yksinäisyys ja ostrakismi vaikuttavat sekä yksilöiden psyykkiseen ja fyysiseen terveyteen sekä koko yhteiskunnan turvallisuuteen.

Kohderyhmä:

Perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen opettajat ja rehtorit sekä muu koulussa toimiva opetus- ja kasvatushenkilöstö (mm. ohjaajat, kuraattorit, terveydenhoitajat ja rehtorit), kuntien hyvinvointikoordinaattorit, kuntien ehkäisevän päihdetyön yhdyshenkilöt, kuntien hyvinvointiryhmät sekä muut asiasta kiinnostuneet

Kouluttaja:

Nina Junttila, Professori (Kasvatuspsykologia), OKL Turku

Muut tiedot:

Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Live-webinaariin mahtuu 290 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Webinaarit ovat katsottavissa tallenteena neljä kuukautta tilaisuuden jälkeen. Myös tallenteen katsominen edellyttää ilmoittautumista.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston webinaarisarja hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ajankohtaisista teemoista:

Webinaarisarjan tavoitteena on toimia ajankohtaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kysymysten asiantuntija- ja keskustelufoorumina. Webinaarisarja kokoaa yhteen Länsi- ja Sisä-Suomen kunta-, alue- järjestötoimijat ja muut aiheesta kiinnostuneet henkilöt pohtimaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen näkökulmia osaamisen syventämiseksi.

Webinaarisarjan järjestää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto yhteistyössä Ehkäisevä Päihdetyö EHYT ry:n, Vaasan kaupungin, Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa. Webinaarisarja on osa aluehallintoviraston monialaisen Päihdehaittojen ehkäisyn ja terveyden edistämisen (PETE) -työryhmän toimintaa.

Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan. Voit halutessasi osallistua yhteen tai kaikkiin webinaareihin. 

Muita webinaariteemoja ovat:

Vastuuhenkilö ja järjestäjä:

Ilmoittautumisen yhteyshenkilö: koulutussihteeri Sari Karonen, 0295 018 058
Lisätietoja koulutuksesta: johtaja Marja-Liisa Keski-Rauska, 0295 018 815
[email protected]