Väkivaltaisen ääriajattelun ja radikalisoitumisen kohtaaminen nuorisotyössä

Alkaa: 10.3.2021 12:00
Päättyy: 10.3.2021 16:00
Ilmoittautuminen alkaa: 28.1.2021 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 5.3.2021 23:59
Aihe: Nuoriso
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme, Uusimaa
Järjestäjä: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Väkivaltainen radikalisoituminen koskettaa nuoria monin tavoin. Nuoret ovat kohderyhmä, johon väkivaltaiset ääriliikkeet kohdistavat propagandaa ja rekrytointia erityisesti verkossa. Liittyminen väkivaltaiseen ideologiseen toimintaan voi olla nuoren itsensä ja yhteiskunnan kannalta tuhoisa valinta.

Nuorten parissa työskentelevillä ammattilaisilla on erityisen hyvä mahdollisuus ennalta ehkäistä nuorten ääriajattelua sekä puuttua siihen. Nuorisotyö voi ehkäistä ääriajattelua ja radikalisoitumista kasvattamalla nuorten resilienssiä niitä kohtaan. Tärkeää on, että nuorisotyöntekijöillä on myös osaamista ja välineitä tunnistaa väkivaltainen radikalisoituminen ja ääriajattelu ja puuttua siihen varsinkin tilanteissa, joissa heillä herää huoli nuoren hyvinvoinnista.

Pelastakaa Lapset pyrkii vastaamaan tähän tarpeeseen järjestämällä nuorisotyöntekijöille aiheesta koulutuksia ympäri Suomen. Koulutuksissa käsitellään muun muassa seuraavia kysymyksiä: Mitä väkivaltainen radikalisoituminen tai ääriajattelu tarkoittaa? Miten se näkyy Suomessa? Miten sitä voi tunnistaa ja miten siihen puututaan? Miten se ilmenee verkossa, ja aiheuttaako verkko radikalisoitumista? Miten nuorisotyö voi ehkäistä sitä?

Koulutus järjestetään osana Pelastakaa Lapset ry:n RadicalWeb-hanketta (2019-2021), jonka tarkoituksena on tunnistaa ja ehkäistä verkkoympäristöissä ilmenevää nuorten hyvinvointia ja oikeuksia uhkaavaa ääriajattelua ja väkivaltaista radikalisoitumista. Väkivaltaista radikalisoitumista pyritään ehkäisemään kouluttamalla nuorten parissa työskenteleviä ammattilaisia, erityisesti nuorisotyöntekijöitä ilmiöstä. RadicalWeb on Opetus-ja kulttuuriministeriön rahoittama.

Kouluttajina toimivat RadicalWebin hankesuunnittelijat Annukka Kurki ([email protected]/050 596 1356) ja Veera Tuomala ([email protected]/050 471 9640).

Tapahtumaa ei tallenneta. Peruthan osallistumisen, jos tilanteesi muuttuu etkä pääse osallistumisen. Näin saamme tilaa uusille osallistujille. 

Tilaisuuden järjestävät Pelastakaa Lapset ry ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

 

Lämpimästi tervetuloa!