Väkivaltaisen ääriajattelun ja radikalisoitumisen kohtaaminen nuorisotyössä

Alkaa: 21.4.2021 12:00
Päättyy: 21.4.2021 16:00
Ilmoittautuminen alkaa: 25.1.2021 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 12.4.2021 21:00
Aihe: Nuoriso
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Lappi
Järjestäjä: Lapin aluehallintovirasto

MISSÄ: Etäyhteys Teams-palvelun kautta

MILLOIN: Keskiviikkona 21.4.2021 klo 12.00-16.00

KENELLE: Lapin alueen nuorisotyöntekijät
(Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti Lapin alueen kuntien ja järjestöjen nuorisotyöntekijöille)

KOULUTTAJIEN YHTEYSTIEDOT: [email protected], p. 050 596 1356, [email protected], p. 050 471 9640            

Väkivaltainen radikalisoituminen koskettaa nuoria monin tavoin. Nuoret ovat kohderyhmä, johon väkivaltaiset ääriliikkeet kohdistavat propagandaa ja rekrytointia erityisesti verkossa. Liittyminen väkivaltaiseen ideologiseen toimintaan voi olla nuoren itsensä ja yhteiskunnan kannalta tuhoisa valinta.

Nuorten parissa työskentelevillä ammattilaisilla on erityisen hyvä mahdollisuus ennalta ehkäistä nuorten ääriajattelua sekä puuttua siihen. Nuorisotyö voi ehkäistä ääriajattelua ja radikalisoitumista kasvattamalla nuorten resilienssiä niitä kohtaan. Tärkeää on, että nuorisotyöntekijöillä on myös osaamista ja välineitä tunnistaa väkivaltainen radikalisoituminen ja ääriajattelu ja puuttua siihen varsinkin tilanteissa, joissa heillä herää huoli nuoren hyvinvoinnista.

Pelastakaa Lapset pyrkii vastaamaan tähän tarpeeseen järjestämällä nuorisotyöntekijöille aiheesta koulutuksia ympäri Suomen. Koulutuksissa käsitellään muun muassa seuraavia kysymyksiä: Mitä väkivaltainen radikalisoituminen tai ääriajattelu tarkoittaa? Miten se näkyy Suomessa? Miten sitä voi tunnistaa ja miten siihen puututaan? Miten se ilmenee verkossa, ja aiheuttaako verkko radikalisoitumista? Miten nuorisotyö voi ehkäistä sitä?

Koulutus järjestetään yhteistyössä Lapin aluehallintoviraston kanssa ja se on osa Pelastakaa Lapset ry:n RadicalWeb-hanketta (2019-2021), jonka tarkoituksena on tunnistaa ja ehkäistä verkkoympäristöissä ilmenevää nuorten hyvinvointia ja oikeuksia uhkaavaa ääriajattelua ja väkivaltaista radikalisoitumista. Väkivaltaista radikalisoitumista pyritään ehkäisemään kouluttamalla nuorten parissa työskenteleviä ammattilaisia, erityisesti nuorisotyöntekijöitä ilmiöstä. Kouluttajina toimivat RadicalWebin hankesuunnittelijat Annukka Kurki ja Veera Tuomala. RadicalWeb on Opetus-ja kulttuuriministeriön rahoittama.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Muut tiedot: 
Tilaisuutta ei tallenneta
 
Lisätietoja:
Lapin aluehallintovirasto, Susanna Lammassaari, [email protected], p. 0295 017 383