Lapsi, tila ja toimijuus

Alkaa: 5.10.2023 12:30
Päättyy: 5.10.2023 15:30
Ilmoittautuminen alkaa: 5.9.2023 15:15
Ilmoittautuminen päättyy: 5.10.2023 12:45
Aihe: Opetus, Varhaiskasvatus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Aluehallintovirastojen yhteinen tapahtuma

Tapahtuman kuvaus: 

Webinaarissa tutustutaan varhaiskasvatuksen historian eri vaiheisiin tilallisuuden näkökulmasta. Tilallisuus nähdään samanaikaisesti fyysisenä ja sosiaalisena, monitahoisena kokonaisuutena. Tila muotoutuu suunnittelun, rakentamisen, elämisen ja kuvittelun seurauksena. Koulutuksen aikana pohditaan, mistä lähtökohdista ennen lastentarhatiloja ja nykyisin päiväkotitiloja on suunniteltu ja miten ihmiset ja heidän toimintansa ovat rakentaneet tilaa. Tietoa eletystä tilasta ammennetaan muun muassa muistitiedosta ja lapsuuden kokemuksista.

Koulutuksessa pohditaan muun muassa, miten tilaa valloitetaan eri aikoina horisontaalisesti lastentarha- ja päiväkotiympäristöissä sekä niiden lähialueilla ja toisaalta, miten tilan käyttöä rajoitetaan. Vertikaalisella tasolla määritellään toimintaa lapsen ja aikuisen korkeudella. Mitä voisi olla lapsenläheinen tila? Entä lapsen mittakaava? Onko lapsilla ollut lastentarhassa henkilökohtaista tilaa?

Webinaarissa pureudutaan myös tilan ja ajan suhteeseen; millaisia kerroksia päiväkotitilassa voidaan havaita ja mistä ne syntyvät. Tavoitteena on herättää ajatuksia ja ideoita oman päiväkodin tilaratkaisujen kehittämiseen.  

Kouluttajana KT Taina Sillanpää 

Tapahtuman kohderyhmä: 

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstö sekä kaikki muut asiasta kiinnostuneet

Muut tiedot: 

Koulutus on maksuton ja se järjestetään Teams-ympäristössä. Tilaisuutta ei tallenneta. Koulutuksen webinaarilinkki toimitetaan osallistujille ilmoittautumisen vahvistusviestissä. Pidä se tallessa!

Vastuuhenkilö(t) ja järjestäjä(t): 

Varhaiskasvatuksen ylitarkastaja Ulla Soukainen

Ylitarkastaja Tanja Tiainen

Sähköpostiosoitteet muotoa [email protected]