SOPIVA-hankkeen aloitustilaisuus

Alkaa: 26.9.2023 12:00
Päättyy: 26.9.2023 15:00
Ilmoittautuminen alkaa: 16.6.2023 0:00
Ilmoittautuminen päättyy: 20.9.2023 23:59
Aihe: Liikunta
Tapahtumatyyppi: Lähitapahtuma
Maakunta: Satakunta, Varsinais-Suomi
Paikka: Turku
Järjestäjä: Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Tervetuloa SOPIVA-hankkeen aloitustilaisuuteen ti 26.9. klo 11–15 Turkuun!

 

Lounais-Suomen aluehallintovirasto sekä Liikuntatieteellinen Seura järjestävät kunnille maksuttoman seminaarin kuntien soveltavan liikunnan palveluiden kehittämiseksi. Aloitustilaisuus on suunnattu kunnan sivistys-, vapaa-aika- tai liikuntatoimessa suunnittelua tekeville työntekijöille, esimerkiksi hyvinvointikoordinaattorille, liikuntasihteerille, -suunnittelijalle tai -päällikölle, jonka vastuulla on johtaa soveltavan liikunnan kehittämissuunnitelman projekti kunnassa.

Liikuntatieteellisen Seuran SOPIVA-hanke auttaa kuntia soveltavan liikunnan strategisen suunnittelun työkirjan käyttöönotossa Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella vuosina 2023–2024 maksuttomasti. Työkirjan avulla kunnan liikuntatoimi voi suunnitella soveltavan liikunnan palveluiden järjestämistä yhteistyössä kunnan, hyvinvointialueen ja paikallisten järjestöjen kanssa. Lisätietoja hankkeesta www.lts.fi/sopiva

Tilaisuudessa käydään lävitse olemassa olevaa alueellista tietoa alueen kunnista sekä toimintarajoitteisista liikkujista suunnittelun tueksi sekä opastetaan kuntia työkirjan käyttöönotossa sekä suunnitteluprosessin läpiviemisessä kunnassa.

Suunnittelun keskeisiä osa-alueita ovat palveluiden potentiaalisen kysynnän ja tarjolla olevien palveluiden nykytilanteen kartoitus, vastuunjako eri toimijoiden kesken sekä resurssointi. Työkirja on avoimesti saatavilla verkossa suomeksi  ja ruotsiksi. Työkirjaa on mahdollista hyödyntää myös kunnan liikkumissuunnitelman laatimiseksi.

Tilaisuus järjestetään Lounais-Suomen aluehallintovirastolla, osoite Itsenäisyydenaukio 2, 20800 Turku. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös etäyhteydellä. Aloitamme omakustanteisella lounaalla klo 11, ohjelma alkaa klo 12.

 

Ohjelma

12.00 Tervetuloa ja esittäytyminen

12.20 Lounais-Suomen AVI alueen kuntien soveltavan liikunnan nykytilanne

12.45 Demo: Tiedolla johtamisen työkalut kuntien liikuntapalveluiden suunnitteluun

13.15 Kahvitauko ja vapaa keskustelu

13.35 Demo: Työkirjan käyttäminen kunta-arjessa

14.45 Kehittämistyön jatkuminen kunnissa ja Rajattomasti liikuntaa -verkostoissa  

15.00 Tilaisuus päättyy

Linkki ilmoittautumiseen

 

Lisätietoja

Riikka Roitto, [email protected]
Timo Ala-Vähälä, [email protected]

Tiina Kaijanen, [email protected]