Digitaidot kokonaisvaltaisesti haltuun - käytännön työkaluja perusopetuksen opettajille ja hallintoon

Alkaa: 27.3.2023 14:00
Päättyy: 27.3.2023 15:30
Ilmoittautuminen alkaa: 14.2.2023 14:00
Ilmoittautuminen päättyy: 27.3.2023 10:00
Aihe: Opetus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Lappi
Järjestäjä: Lapin aluehallintovirasto

 

Lapin aluehallintovirasto järjestää yhteistyössä Lapin yliopiston harjoittelukoulun kanssa opetustoimen henkilöstön täydennyskoulutuksena Digitaidot kokonaisvaltaisesti haltuun – käytännön työkaluja perusopetuksen opettajille ja hallintoon -koulutustilaisuuden.
 
Miten perusopetuksen opettaja voi ylläpitää ja kehittää omaa digiosaamistaan? Mitä taitoja tulisi osata ja miten asettaa omalle oppimiselle sopivia välitavoitteita? Miten organisaatio voi tukea sekä yksilöitä että koko työyhteisöä tavoitteellisesti? Mitä esteitä uuden oppimiselle mahdollisesti on?
 
Webinaarissa käydään läpi Lapin yliopiston harjoittelukoulun kaksivuotisen Oikeus oppia -hankkeen aikana kertynyttä käytännön tietoa sekä aiheeseen liittyvää tutkimusta henkilöstön digiosaamisen kehittämisestä. Varmoja vastauksia ei tarjota, eikä kaikille sopivia avaimet käteen -paketteja varmasti löydykään jokaisen opetuksenjärjestäjän ja yksilön omista, erilaisista tarpeista johtuen. Tavoitteena kuitenkin on, että osallistujat saavat työkaluja oman itsensä ja organisaationsa tilannekuvan hahmottamiseen sekä näkökulmia ja työkaluja siihen, miten tilannekuvan kautta jäsentyviä digiosaamisen osa-alueita voidaan kehittää.
 
Lapin maakunnallisilla perusopetuksen toimijoilla on halutessaan mahdollisuus ilmoittautua tilaisuuden jälkeen myös digisparraukseen. Tapaamisen ideana on kartoittaa yksilöllisesti, miten omaa tai oman organisaation osaamista voitaisiin lähteä kehittämään ja näin edistämään digitaitojen tavoitteellista jalkautumista myös oppilaiden arkeen.

Kouluttajana toimii projektipäällikkö, KM luokanopettaja Ville-Juhani Nivasalo Lapin yliopiston harjoittelukoululta.

Koulutukseen osallistuminen on maksutonta ja tapahtumasta ei tehdä tallennetta. 

Tervetuloa!
 

Vastuuhenkilöt

Ilmoittautumiset: suunnittelija Marketta Enbuska, [email protected]
Lisätietoja koulutuksesta antavat:
projektipäällikkö Ville-Juhani Nivasalo, [email protected]
opetustoimen ylitarkastaja Satu Pieski, [email protected]