Digital trygghet

Alkaa: 9.2.2023 10:00
Päättyy: 9.2.2023 11:00
Ilmoittautuminen alkaa: 1.1.2023 0:00
Ilmoittautuminen päättyy: 15.1.2023 11:00
Aihe: Kirjasto, Opetus, Varhaiskasvatus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Svenska enheten

I takt med att verksamheter digitaliseras förändras också den digitala tryggheten. Vi lever i ett informationssamhälle där information lagras, bearbetas och kommuniceras i större omfattning än tidigare. På arbetsplatsen och i vårt privatliv hanterar vi dagligen stora mängder information och på sociala medier kommunicerar vi med människor från hela världen. Men samtidigt tar vi del av nyheter om nätbedrägerier och ID-kapningar och det är lätt att bli skrämd - kanske väljer man då att undvika den digitala världen, för att inte bli utsatt för brott.

Under en inspirerande timme med Linda Mannila, utbildare, forskare och entreprenör på Digismart, får du handfasta tips och råd för digital trygghet och kunskap om säker informationshantering.

Tid: 9.2. kl. 10-11

Plats: www.bibliotekskanalen.fi/live

Webbinariet är en del av den nationella Mediekunskapsveckan och är gratis för deltagarna. Ingen förhandsanmälning behövs.

Arrangörer: Regionförvaltningsverkens svenska enhet och Samarbetsgruppen för bibliotekens utvecklingsuppdrag ÅKE i samarbete med Bibliotekskanalen.