Ikääntyneiden liikenneturvallisuuden edistäminen osana kuntien ja hyvinvointialueiden terveydenedistämistyötä

Alkaa: 29.11.2022 13:00
Päättyy: 29.11.2022 15:45
Ilmoittautuminen alkaa: 5.10.2022 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 22.11.2022 16:15
Aihe: Sosiaali, Terveys
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Tervetuloa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Liikenneturvan järjestämään tilaisuuteen.

TAVOITE

Tavoitteena on tarjota tietoa ja tukea kuntien ja hyvinvointialueiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen suunnitelma- ja strategiatason työhön. Valtaosa ihmisistä liikkuu päivittäin tai lähes päivittäin liikenteessä. Se on yksi merkittävä arjen turvallisuuteen ja turvallisuuden tunteeseen vaikuttava asia. Mahdollisuudet itsenäiseen liikkumiseen ovat tunnetusti myös toimintakykyä ylläpitävä tekijä. Suuri osa ikääntyneestä väestöstä autoilee. Monelle se on keino ylläpitää omaa ja lähipiirin itsenäistä liikkumista. Samalla ikääntyessä ajoterveyden ongelmat yleistyvät ja turvallisuuden takia autolla ajamisesta on myös luovuttava.

 

KOHDERYHMÄ

Kaikki kunnissa ja hyvinvointialueilla suunnitelma- ja strategiatasolla hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä tekevät henkilöt, esimerkiksi hyvinvointikoordinaattorit ja hyvinvoinnin johtajat.

OHJELMA

13.00 Tervetuloa

13.05 Liikenneturvallisuusstrategian jalkauttaminen kunta- ja hyvinvointialueelle. Erityisasiantuntija Konsta Arvelin, Liikenne- ja viestintäministeriö.

13.25 Turvallisesti kaiken ikää -ohjelma ja ikääntynyt henkilö kokonaisuutena (tapausesimerkki). johtava asiantuntija Riitta Koivula, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

13.40 Kommenttipuheenvuorot AVI ja Liikenneturva

13.50 Kysymyksiä ja kommentteja osallistujilta

14.05 Tauko

14.15 Alueelliset puheenvuorot

    • Ikääntyneiden liikenneturvallisuus Kuopion hyte-suunnitelmatyössä. Hyvinvointikoordinaattori Tanja Tilles-Tirkkonen, Kuopion kaupunki.

    • Lapin ELY-keskuksen Pirsillä kylille -hanke. Merja Lämsä, liikenneturvallisuusinsinööri, liikenneturvallisuusvastaava, Lapin ELY-keskus.

    • Turun Ajopolin toiminta. Vastuualuejohtaja, apulaisylilääkäri Marja Huuskonen Turun yliopistollinen sairaala.

15.20 Keskustelu ja kysymykset

15.35 Järjestäjien loppuyhteenveto ja terveiset

15.45 Tilaisuus päättyy

 

Lisätiedot
Ylitarkastaja Jenni Lahtinen, puh. 0295 018 117, [email protected]