Eväitä koulun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöhön

Alkaa: 30.8.2022 13:00
Päättyy: 30.8.2022 16:00
Ilmoittautuminen alkaa: 15.8.2022 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 29.8.2022 21:00
Aihe: Opetus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Koko Suomi
Järjestäjä: Itä-Suomen aluehalllintovirasto, Koko Suomi - Yhteinen valtakunnallinen tilaisuus

Eväitä koulun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöhön

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen on koulun perustehtävä, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Tämä koulutus antaa eväitä arjen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöhön oppilaitoksissa. Tavoitteena on, että jokainen kouluyhteisön jäsen kokee tulevansa arvostetuksi omana itsenään. Koulutus sisältää herätteleviä puheenvuoroja, tutkimustietoa, keskusteluita ja harjoitteita, joita voit hyödyntää omassa opetuksessasi.

Koulutuksesta saat:

  • ymmärrystä siitä, miten yhteiskunnan normit vaikuttavat koulussa ja mikä on niiden yhteys esim. syrjivään kiusaamiseen
  • valmiuksia huomioida oppijoiden moninaisuus
  • vinkkejä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitteluun sekä suunnitelmien käytännön toimeenpanoon.

Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestää tilaisuuden yhteistyössä Plan International Suomen kanssa. Kouluttajana toimii Plan International Suomen globaalikasvatuksen asiantuntija Leena Honkasalo.

Tapahtuman tavoite ja kohderyhmä

Tapahtuman tavoitteena on edistää oppilaitoksen yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, jakaa tietoa mm. oppijoiden moninaisuudesta sekä ennaltaehkäistä tätä kautta syrjivää kiusaamista. Tilaisuus on suunniteltu koulujen henkilöstölle, mutta siihen voivat osallistua myös muut sivistystoimessa työskentelevät.

 

Muut tiedot

Webinaarista tehdään osittainen tallenne, jonka etukäteen ilmoittautunut voi katsoa kahden viikon ajan tilaisuuden jälkeen. Tilaisuudesta tallennetaan luento-osuudet, mutta ei keskustelu- tai muita työstöosuuksia.

 

Vastuuhenkilö(t) ja järjestäjä(t): 

Opetustoimen ylitarkastaja Johanna Albert, johanna.albert (at) avi.fi