Opetustoimen valmiussuunnitelman työstäminen

Alkaa: 14.9.2022 12:30
Päättyy: 14.9.2022 15:30
Ilmoittautuminen alkaa: 1.8.2022 10:00
Ilmoittautuminen päättyy: 11.9.2022 15:00
Aihe: Opetus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Lappi
Järjestäjä: Lapin aluehallintovirasto

Lapin aluehallintovirasto järjestää opetustoimen henkilöstön täydennyskoulutuksena Opetustoimen valmiussuunnitelman työstäminen -koulutuksen. Aluehallintoviraston tehtävänä on tukea kuntien ja muiden toimijoiden valmius- ja turvallisuussuunnittelua.

Häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa Aluehallintovirasto toimii opetus- ja kulttuuriministeriön aluehallintoviranomaisena. Tähän työhön sisältyy opetustoimen ja varhaiskasvatuksen asiat. Aluehallintovirasto kokoaa ja raportoi tarvittaessa opetustoimen ja varhaiskasvatuksen ajankohtaista tilannekuvaa opetus- ja kulttuuriministeriölle. Käytännön vastuu siitä, että opetustoimen ja varhaiskasvatuksen palvelut toimivat, on kunnilla ja opetuksen järjestäjillä. Häiriö- tai poikkeustilanteissa opetusta ja varhaiskasvatusta on pyrittävä jatkamaan mahdollisimman normaalina.

Tämä koulutus on osa tätä paikallista valmiussuunnittelua tukevaa työtä.

Koulutuksen ensimmäisessä osassa aluehallintoviraston lakimies Thomas Sundell esittelee Kunnan opetustoimen ja varhaiskasvatuksen valmiussuunnitelman mallin. Se on kehitetty Pohjanmaan maakuntien kasvu- ja oppimisyhteisöjen turvallisuusverkostossa yhteistyössä Seinäjoen kaupungin kanssa. Valmiussuunnitelman malli perustuu osittain Pelastusopiston vuonna 2012 julkaisemaan kunnan valmiussuunnitelman yleisen osan malliin ja Seinäjoen perusopetuksen käytössä olleeseen suunnitelmaan. Myös sosiaali- ja terveysministeriön valmius- ja jatkuvuudensuunnitelmaohje (2019:10) on otettu huomioon. Tässä mallissa on mahdollisimman pitkälle pyritty ottamaan huomioon varhaiskasvatuksen ja opetustoimen erityispiirteet, jotta suunnitelma täydentäisi kunnan yleistä valmiussuunnitelmaa.

Thomas Sundell 

Koulutuksen toisessa osuudessa rehtori Jari Paksuniemi esittelee konkreettisesti kaupunkitason koulutuspalveluiden valmiussuunnitelman prosessin etenemistä edellä esitettyä mallia hyödyntäen.

Jari Paksuniemi

Tilaisuus on luonteeltaan vuorovaikutteinen ja keskustelullinen. Tavoitteena on, että osallistujat saisivat mahdollisimman konkreettisen hyödyn ja tuen oman kunnan opetustoimen valmiussuunnitteluun.

Koulutus on suunnattu Lapin alueella opetustoimen valmius- ja turvallisuussuunnittelusta vastaavalle henkilöstölle ja koulutus on osallistujille maksuton.

Tapahtumaa ei tallenneta.

Tervetuloa!

 

Ilmoittautumisen yhteyshenkilönä on suunnittelija Marketta Enbuska, [email protected]
Lisätietoja koulutuksesta antaa opetustoimen ylitarkastaja Mari-Annika Hemmi, [email protected]