Rakennetaan rauhaa! Muutosta luova toivo opetuksessa ja kasvatuksessa

Alkaa: 6.10.2022 12:30
Päättyy: 6.10.2022 16:00
Ilmoittautuminen alkaa: 21.6.2022 12:00
Ilmoittautuminen päättyy: 5.10.2022 15:00
Aihe: Opetus, Varhaiskasvatus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston yhteistyössä Uskonnonopetus.fi:n ja Rauhankasvatusinstituutin kanssa järjestämään maksuttomaan verkkokoulutukseen!

Rakennetaan rauhaa! Muutosta luova toivo opetuksessa ja kasvatuksessa

Koulutusiltapäivä verkossa

torstaina 6.10. klo 12.30 – 16.00.

Miten koulussa, oppilaitoksessa tai päiväkodissa jokainen voisi tulla kohdatuksi kokonaisena ja hyväksytyksi omana itsenään? Mikä rooli katsomuksilla on luotaessa yhdessä pohjaa rauhalle? Tule mukaan syventymään näihin kysymyksiin yhdessä! Koulutuksessa tarkastellaan opetuksen ja kasvatuksen mahdollisuuksia muutosta luovan toivon tuottamiseen kuulemalla erilaisia asiantuntijanäkökulmia sekä hyödyntämällä erilaisia työtapoja.

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion opettajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Vetäjinä toimivat Uskonnonopetus.fi:n sekä Rauhankasvatusinstituutin kouluttajat. Koulutuksessa ääneen pääsevät lisäksi myös lapsuuden, nuoruuden ja kasvatuksen tutkijat rauhan ja toivon teemoista.

Oppijan katsomuksellisen ulottuvuuden huomioiminen on välttämätöntä rauhan edellytysten rakentamisessa, mutta pedagogisesti tämä on joskus haastavaa. Koulutuksessa hyödynnetyt työtavat ja materiaalit onkin suunniteltu käytännönläheisiksi, oppijoiden toimijuutta vahvistaviksi. Koulutuksessa jaettavat maksuttomat materiaalit on helppo ottaa käyttöön esimerkiksi katsomus- ja rauhankasvatuksessa eri ikäisten oppijoiden kanssa.

Koulutus järjestetään Zoom-verkkoalustalla.

Ohjelma:

12.30 Aloitussanat
12.35 Koulutuksen ensimmäinen osio
14.15 Tauko
14.30 Koulutuksen toinen osio
16.00 Päätös

Koulutus on osallistujille maksuton, koulutuksesta ei tehdä tallennetta. Koulutus järjestetään osana kasvattajille suunnattua Dialogitaitajat -kampanjaa, jota koordinoi Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry.

Samansisältöinen koulutusjärjestetään myös

keskiviikkona 19.10. klo 12.30 – 16.00 Ilmoittaudu tästä linkistä: https://avi.fi/tapahtuma/-/c/1076497

Lisätietoja: [email protected]